Tiryaki Lidaş, Türkiye’nin Ilk Özel Lisanslı Depocusu Oldu

Tiryaki Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Sanayi ve Ticaret AŞ (Tiryaki LİDAŞ), depoculuk lisansı alan ilk...

Tiryaki Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Sanayi ve Ticaret AŞ (Tiryaki LİDAŞ), depoculuk lisansı alan ilk özel sektör şirket oldu. Tiryaki LİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, “Lisanslı depoculuk yatırımları sanayici ve tüccarın, çiftçi ile entegrasyonunu güçlendirecek, böylece birçok yeni fırsatın yolu açacaktır.” dedi

Tiryaki Agro Gıda iştiraki olan Tiryaki LİDAŞ, lisanslı depoculuk kanunu çerçevesinde ürün sahiplerinin ürünlerinin emniyetinin sağlanması, kalitesinin korunması, ticaretinin geliştirilmesi, ürün senetleri vasıtasıyla ticaretinin kolaylaştırılması ve ülke geneline yaygınlaştırılması için çalışma başlattı. Bu çerçevede, Bandırma, Çorum ve Mersin’de toplam 108 bin ton depolama kapasitesindeki tesisleri için lisanslı depoculuk lisansı müracaatında bulundu. Lisanslı depoculuğun ülke için çok önemli olduğunu belirten Tiryaki LİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, lisanslı depoculuk yatırımlarının sanayici ve tüccarın çiftçi ile entegrasyonunu güçlendireceğini, bunun da birçok yeni fırsata yol açacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Yapılan yatırımların diğer firmalara örnek teşkil edeceğini ifade eden Tiryakioğlu, lisanslı depoculuğun gelişerek ülke genelinde yaygınlaşmasıyla birlikte TMO’nun piyasa düzenleme görevini fiziki ürün alım satımı yerine, lisanslı depolarca üretilen ürün senedi aracılığıyla daha etkin bir şekilde yapabileceğini belirtti.

Tiryakioğlu, lisanslı depoculuğun etkin işleyebilmesi için ise öncelikli olarak Ürün İhtisas Borsası’nın kurulması ve Elektronik Kayıt Kuruluşu’nun devreye girmesi gerektiğini vurguladı. Böylece ürün senetlerinin elektronik ortamda Türkiye’nin her tarafında kolayca alınıp satılabileceğini kaydeden Tiryakioğlu, bu konuda Tiryaki Agro Gıda’nın öncülük edebileceğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: