Tısiad Başkanı Kılıç'tan Kaymakam Demirci'ye Ziyaret

Irak İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç ve beraberindeki heyet, Silopi Kaymakamı Suat Demirci’yi makamında...

Irak İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç ve beraberindeki heyet, Silopi Kaymakamı Suat Demirci’yi makamında ziyaret etti. TISİAD Başkanı Kılıç, ilk şubelerini Silopi’de kuracaklarını söyledi.

TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç ve beraberindeki heyet, Silopi Kaymakamı Suat Demirci'yi ziyaret ederek, dernekleri hakkında bilgiler verdi. Türkiye ile Irak arasında duygusal bir bağ olduğunu söyleyen Kılıç, Türkiye'nin komşularıyla yaptığı ticareti her geçen gün artırdığını söyledi. Kılıç, "Bu pastada da en büyük pay Irak'ın. Bugün Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ikinci ülke olan Irak'ın ilk sıraya gelmesi hayal değil, aksine yakın zamanda gerçekleşecek bir hedeftir. Biz de bu kapsamda gerek bağları daha da güçlendirmek, gerekse iş adamlarına bu önemli süreçte destek olmak için yola çıktık. Ve kısa zamanda gördük ki TISİAD önemli bir ihtiyaca cevap veriyor. Türk iş adamlarının bölgedeki tecrübesi ve bilgi birikimi Irak'ta yapılması planlanan projeler için büyük önem taşıyor. Türkiye ile Irak'ın ortak bir kültürel mirası paylaşan iki dost olduğu da unutulmamalı. Irak halen ikinci büyük ihracat pazarlarımızdır. Türk şirketleri Irak'taki en etkin kuruluşların başında yer almaktadır. Türk şirketleri burada güvenlik kaygılarıyla hareket etmemektedir. Türkiye Irak'taki elçiliğini kapatmazken, Basra ve Musul'da da yeni konsolosluklar açmıştır. Milli gururumuz Ziraat Bankası Irak'ta banka açan ilk yabancı banka olurken, THY Irak'taki 6 şehre direkt uçuş yapmaktadır. Bu da bağlarımızın önemli bir göstergesidir. Türkiye, Irak'ın yeniden yapılanmasına büyük önem vermektedir. Yeni dönemde Türk şirketleri olarak yeni projelere imza atmalıyız” dedi.

Reklam
Reklam

Kılıç, dernek olarak şubeleşmeye büyük önem verdiklerini söyleyerek, ilk şubelerini de Silopi’de açmayı düşündüklerini dile getirdi. Silopi Kaymakamı Suat Demirci, yapılan ziyaretten oldukça memnun olduğunu söyleyerek, kaymakamlık olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti. TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç ve beraberindeki, heyet daha sonra Kuzey Irak’a bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Habur Sınır Kapısı üzerinden yurt dışına çıkış yaptılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: