Tısiad Irak İle Türkiye Arasında Köprü Oluyor

Türk-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç, Türkiye’nin gücüne güç katmak...

Türk-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç, Türkiye’nin gücüne güç katmak amacıyla 17 Mayıs 2012’de yola çıktılarını ifade ederek, “Bu kapsamda TISİAD, Türkiye ile Irak arasında güçlü bir köprü kurma çabasındadır” dedi.

Nevaf Kılıç, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte yaptıkları ve yapacakları çalışmalar ile ilgili Radisson Blu Otel’de basın toplantısı düzenledi. Kılıç, derneğin kurulduğu ilk günden bu güne kadar uzun mesafeler kat ettiklerini söyledi. Kardeşlik bağlarının yanı sıra, Türkiye’nin en önemli ticari partnerlerinden birinin Irak olduğuna değinen Kılıç, “Irak, daha iyi bir gelecek için şekillendiği son yıllarda aynı zamanda yeniden inşa edilmektedir. Bu süreçte ülkemizin Irak’a siyasi ve ekonomik katkısı ise büyük olmuştur. Bu katkı hükümetimizin başarılı çalışmaları ile günden güne artarken, Irak’ın yeniden inşasında Türk işadamları adeta harikalar yaratmaktadır. Ancak tüm dünyanın pay almak isteği bu gelişimde payımızı kaybetmemek, aksine arttırmak için avantajlarımızı iyi değerlendirmeli, bağlarımızı güçlendirmeliyiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kılıç, halen bakir bir pazar olup, dünyanın ilgisini çekmeye devam eden Irak’ın siyasi, ekonomik, coğrafi ve stratejik açıdan büyük önem taşıdığının da unutulmaması gerektiğini ifade etti. Bu bilinçle TISİAD’ın Türkiye ile Irak arasında güçlü bir köprü kurma çabasında olduğuna vurgu yapan Kılıç, “Merkezi bir bölgede faaliyete geçirdiğimiz dernek ofisi ve uzman personellerimiz ile kısa sürede önemli etkinliklere imza attık. Ayrıca ülkemiz, bölgemiz ve genel merkez olarak seçtiğimiz geleceğin parlak şehirlerinden Mersin’in sorun ve taleplerine duyarlılık göstererek, çözüm üretmek ve elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik” şeklinde konuştu.

Dernek olarak insanlığa, Türkiye’ye faydalı olmak istediklerinin altını çizen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni dönemde aktif bir çalışma sürecine imza atacağız. Yurt içi ve yurtdışında şubeleşme çalışmalarına imza atacağız. Yurtdışında öncelikle Irak ayağımızın oluşturulmasını sağlayacağız. Bu kapsamında oluşum, dernek, STK’larla işbirliği sağlayacağız. Aralık ayında Irak’a iş adamları ile çıkarma yapma hedefindeyiz. Irak’ın genelinde etkin olunması, Irak sermayesinin ülkemize çekilmesi ve Irak’ta iş yapmak isteyen Türk işadamlarına yol gösterilmesi yolunda ise ‘Irak bizim uzmanlık alanımız’ sloganımızın doğrulunu ispatlarcasına önemli başarılara imza atmayı hedefliyoruz.”

Reklam
Reklam

Kuzey Irak’ın şu anda Türkiye’den daha güvenli bir bölge olduğunu iddia eden Kılıç, “Irak’ın kuzeyinde şu anda hiçbir problem yok. Her şey yolunda gidiyor. İş adamlarımızla zaten gidip göreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Kılıç, Irak ile bin yıllık kardeşliği pekiştirmek için gece gündüz demeden, özveri ve fedakarlık ile çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: