Tısiad Irak’ta İşbirliği Protokolü İmzaladı

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD), Irak İşadamları Birliği Erbil Şubesi ile “İşbirliği Protokolü” imzaladı....

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD), Irak İşadamları Birliği Erbil Şubesi ile “İşbirliği Protokolü” imzaladı. Tısiad Başkanı Nevaf Kılıç, protokolün Türk ve Iraklı işadamlarının sorunlarının çözümünde bir başlangıç olacağını söyledi.

TISİAD’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, derneğin Irak’a düzenlediği iş gezisi devam ediyor. TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç önderliğinde Erbil’de temaslarını sürdüren heyet, Iraklı işadamları ile yeni bir kapı daha açtı. TISİAD, Erbil’de Irak İşadamları Birliği Erbil Şubesi ile “İşbirliği Protokolü” imzaladı. İmza törenine, Irak İşadamları Birliği Genel Başkanı Hers M. Altayyar, Erbil Şube Başkanı Shwon A. Jawhr, TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, Kuzey Irak İş Kadınları Derneği Başkanı Ferda Jamil Pasha, TISİAD heyeti, çok sayıda bürokrat, siyasetçi, işadamları ve iş kadınları katıldı.

Reklam
Reklam

İmza töreninde konuşan Irak İşadamları Birliği Genel Başkanı Altayyar, TISİAD heyetini bölgede görmekten memnun olduklarını söyleyerek, “Ziyaretiniz aramızdaki bağları güçlendirmek için önemlidir. Yapılacak işbirliği protokolü ise iki ülke için önemli bir adım olacaktır” dedi.

Erbil Şube Başkanı Jawhr da Türkiye’yi çok önemsediklerini vurgulayarak, “Türkiye’de 20 milyon kardeşimiz, 40 milyon da amca çocuğumuz yaşıyor. Yani Türkiye bizim kardeşimizdir ve iş yaparken de kardeşle birlikte hareket etmek önceliklidir. Ülkemizi yeniden inşaat etmek için sizin burada olmanız lazım” diye konuştu.

İmzalanacak işbirliği protokolü ile iki derneğin birbirine referans olarak, bilgi aktarımında bulunacağını dile getiren Jawhr, bunun da yaşanan sorunların azalmasının ortadan kalkmasını sağlayacağını kaydetti.

TISİAD Başkanı Kılıç ise Irak’ta gördükleri ilginin doğru ve gerekli bir yolda olduklarının ispatı olduğunu belirtti. İşbirliği protokolünün de bu gurur verici sürecin nişanesi olduğunu aktaran Kılıç, “İnanıyorum ki, bu protokol gerek Türk gerek Iraklı işadamlarının sorunlarının çözümü için önemli bir sürecin de başlangıcı olacaktır” diyerek, Irak İşadamları Birliği üyelerini Türkiye’ye davet etti.

Reklam
Reklam

Davete olumlu yanıt veren Erbil Şube Başkanı Jawhr da “Önümüzdeki aylarda bir buluşmaya imza atabiliriz” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Erbil Şube Başkanı Jawhr ile TISİAD Başkanı Kılıç, “İşbirliği Protokolü”nü imzaladı.

Öte yandan, TISİAD Erbil’de Müteahhitler Birliği’ni de ziyaret etti. Burada Birlik Başkanı Rizgar A. Dizayee ve Yönetim Kurulu üyeleri ile buluşan TISİAD heyeti, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulması ve iş gezileri düzenlenmesi için de fikir birliğine vardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: