Tısiad Yönetiminden Rektör Aydın’a Ziyaret

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Suha Aydın, komşu ülkeler ile ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sunmak amacıyla yoğun...

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Suha Aydın, komşu ülkeler ile ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sunmak amacıyla yoğun bir faaliyet programı içerisinde olduklarını ifade ederek, “Türkiye Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TISİAD) bu yolda ülkemize önemli değerler katacağına inanıyor, işbirliği için gün sayıyoruz” dedi.

TISİAD Yönetimi Başkan Nevaf Kılıç başkanlığında, MEÜ Rektörü Suha Aydın’ı makamında ziyaret ederek, işbirliği talebinde bulundu. Ziyarette TISİAD’ın çalışmaları ve hedefleri ile ilgili Rektör Aydın’a bilgi veren Başkan Kılıç, Türkiye ile Irak arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla kurulan derneğin önemli bir açığı kapattığını söyledi. Türkiye’nin en önemli ticari partnerlerinden biri olan Irak’ın, Almanya’dan sonra Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı 2’inci ülke olduğunu belirten Kılıç, Irak’a 2011 yılında yapılan ihracatın 8,2 milyar dolar tutarında olduğunu ifade etti. Ayrıca Türkiye’nin 2011 yılında yaptığı toplam sefer sayısının 1 milyon 191 bin 699 olduğuna, bunun 522 bin 642’sinin Habur Sınır Kapısı’ndan yapıldığına dikkat çeken Kılıç, “Irak ile yapılan ticaretin sıcak para anlamına geldiği de unutulmamalıdır. Özellikle sosyal ve kültürel alanda ciddi çalışmalara ihtiyaç vardır. İşte biz de bu noktada uzun vadede Türkiye’de, Türk-Irak Üniversitesi kurulmasını, kısa vadede ise iki ülke üniversiteleri arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın ise üniversitenin gelişimi ve çalışmaları ile ilgili bilgiler vererek, işadamlarına işbirliğine açık olduklarının mesajını verdi. Bugün dünyada 22 bin üniversite bulunduğuna, MEÜ’nün ise ilk binde yer aldığına işaret eden Aydın, her geçen gün gelişen eğitim seviyesi, fiziki mekan ve araç-gereç imkanları ile listenin daha üst sıralarını garantilediklerini belirtti. Ancak üniversitenin kalitesinin artmasının yeterli olmadığını, önemli olanın toplumun tüm kesimleri ile buluşabilmek olduğunu ifade eden Aydın, “İşte bu noktada biz üniversite olarak işbirliğine hazırız. Bize gelin, daha güzel bir gelecek için birlikte kafa yoralım” şeklinde konuştu.

Aydın, MEÜ’nün özellikle son dönemlerde sağlık alanındaki atakları ile yatırımlarının, bölge ve ülke sağlık turizminin gelişmesine önemli katkılar sunacak düzeye ulaştığını vurgulayarak, ancak bunun işadamlarınca da sahiplenilip, gerek yurtiçinde gerekse de yurtdışında talep görmesinin önemli bir adım olacağını kaydetti. Komşu ülkeler ile ilişkilerin geliştirilmesine katkı sunmak amacıyla yoğun bir faaliyet programı içerisinde olduklarını, hatta önümüzdeki günlerde Mısır ve Irak’a yönelik gezilere katılacağını aktaran Aydın, “TISİAD’ın da bu yolda ülkemize önemli değerler katacağına inanıyor, işbirliği için gün sayıyoruz. İş Gezisi daveti de memnuniyet vericidir” ifadelerin kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: