TISİAD'DAN, MTOSB'ye Ziyaret

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) yönetimi, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ni (MTOSB) ziyaret etti.

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) yönetimi, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ni (MTOSB) ziyaret etti.

TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç başkanlığındaki heyeti, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve Bölge Müdürü Halil Yılmaz ağırladı.

Yılmaz, bölgeyle ilgili heyete birifing verirken, MTOSB Başkanı Sabri Tekli ise, yaptığı konuşmada gelişen ve büyüyen Türkiye'nin önemli itici güçlerinden birinin de Mersin olduğunu söyledi.

Bölgeye ilginin her geçen gün arttığını, 3'üncü OSB için çalışmaların da bu kapsamda hızlandığını ifade eden Tekli, Türkiye için önem arz eden ancak Mersin için ayrıca bir anlam ifade eden Irak'la ilgili ise ticaretin gelişmesini en çok isteyen bölgenin MTOSB olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Tekli, bu anlamda üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını belirterek, "Irak'ın önü özellikle Türkiye adına çok açık, Irak ile yapacak çok iş var. Elimizi taşın altına koymaya hazırız" dedi.

TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç ise, Irak pazarında diğer ülkelere din, dil, tarih birlikteliği nedeniyle Türkiye'nin öne çıkan, avantajlı bir ülke olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Tüm bu nedenlerden dolayı da Irak'ta diğer ülkelere göre ürünlerimiz daha çok tercih ediliyor. Türk işadamları bugün Irak'ın dört bir tarafında yatırım yapmaya, proje almaya başladı. Bölgesinde Arabistan'dan sonra en çok petrol ihraç eden ikinci ülke olan Irak, 10 yıl içerisinde bu alanda lider olmayı planlıyor. Ayrıca Dubai yolunda adımlar atan ve muazzam bir gelişim sergileyen Erbil 2014 yılı için, Arap ülkeleri arasında turizm şehri seçilmiştir. Yıllık yaklaşık 10 milyar doları aşan hacmiyle en çok ihracat yaptığımız ikinci ülke olan Irak, ayrıca Türkmenistan'dan sonra en çok müteahhitlik işi aldığımız ikinci ülke konumundadır. Irak'ta, Türk firmaları 2012 yılında 4.3 milyar dolarlık müteahhitlik işi almıştır. Türkiye'nin yurtdışında çalışan her 4 işçisinden birisi Irak'ta olup, Irak'ta halen 12 bin Türk işçisi mevcuttur. Bu nedenle Irak bizim için önemli bir pazar, daha fazla gitmeli, onları daha fazla burada ağırlamamız lazım. En önemli hedeflerimizden biri Irak sermayesini Mersin'e getirip, yatırım yapması konusunda yardımcı olmak istiyoruz. Bu noktada MTOSB-yi önemsiyoruz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: