Tiyatro Festivali'ne 39 Okul Müracaat Etti

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali'ne 39 okul müracaat etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali'ne 39 okul müracaat etti.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar 188 okulun katılıp sergilenen oyunları 100 binden fazla kişinin izlediği festivale başvurular sona erdi.

İlginin yoğun olduğu etkinliğe bu yıl 39 okul müracaat etti. Türkiye'nin uluslararası boyuttaki ilk ve tek liseler arası tiyatro festivali olan ve bu yıl 14-31 Mayıs tarihleri arasında yapılacak festivale, Kayseri'den 29 okulun yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Kahramanmaraş, Erzurum ve Gaziantep ile Almanya, Fransa ve Türkmenistan'dan okullar katılacak.

Reklam
Reklam

Uluslararası 8. Liselerarası Tiyatro Festivali'ne katılacak okulların tiyatro kulüplerine, Büyükşehir Belediyesi salon, oyun seçimi, teknik donanım, tanıtım ve tiyatro atölye çalışmaları gibi konularda destek sağlayacak.

Şimdiye kadar Metin Serezli, Ulvi Alacakaptan, Zihni Göktay, Salih Kalyon, Ufuk Özkan, Tekin Akmansoy, Emin Olcay, Semih Sergen ve İnan Ulaş Torun gibi isimlerin ortak olduğu tiyatro coşkusuna bu yıl da Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak usta oyuncular katılacak ve genç tiyatrocularla birlikte atölye çalışmaları yapılacak.

Muhabir: Musa Özyürek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz