Tiyatroculardan ‘baskı ve saldırı’ protestosu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sanatçıları Derneği (İŞTİSAN) üyesi bir grup, tiyatro sanatçılarına baskı ve...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sanatçıları Derneği (İŞTİSAN) üyesi bir grup, tiyatro sanatçılarına baskı ve saldırılar olduğu iddiasıyla Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde protesto gösterisi düzenledi.

İŞTİSAN üyesi yaklaşık yüz kişilik grup, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde toplandı. Tiyatro sanatçıları adına ortak açıklamayı Tolga Yeter ve Aslı Öngören okudu. 100. yılına yaklaşan ve bu özelliğiyle dünyadaki nadir sanat kurumları arasında yer alan tiyatronun, saldırı altında olduğunu iddia eden Yeter ve Öngören, “Şehir Tiyatroları’nın bir sanat kurumu olduğunu anlamak istemeyen bir zihniyetin sayısı az da olsa saldırganlık potansiyeli yüksek temsilcileri, provokasyonları tetikleyecek nokta atışlarına hız verdi.” dedi.

Reklam
Reklam

İstanbulluların parasını çarçur etmekle suçlandıklarının ifade edildiği açıklamada şöyle denildi: “Çünkü her hafta 60, he ay 250 kere perde açan bir tiyatroyu kendi varoluşları için bir tehdit olarak algılıyorlar. Bizi, seyircimizi ahlaksızlığa teşvik etmekle suçluyorlar. Bu ülkenin yetişmiş, gelişmiş sanatçılarına güvenmiyorlar, buna şaşırmıyoruz; ama onlar size, seyircimize de güvenmiyorlar.İzlemedikleri oyunlarımız üzerine kışkırtıcı, tehdit edici yalanlar yayıyorlar.”

Basın açıklamasının ardından eyleme destek veren meslek örgütleri temsilcileri kısa açıklamalar yaptı. ‘Şehir tiyatroları halkındır dokunma’ , ‘Şehir tiyatrolarına yapılan saldırıları kınıyoruz’ , ‘Tiyatroma dokunma’ yazılı dövizler taşıyan grup bir süre alkışlı protesto yaparak eylemlerine son verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz