Tiyatroyla Çanakkale Ruhu Anlatıldı

Çanakkale Savaşları'nı konu alan “Bir Hilâl Uğruna Batan Güneşler” isimli tiyatro oyunu Çanakkale'de sahnelendi. Büyük...

Çanakkale Savaşları'nı konu alan “Bir Hilâl Uğruna Batan Güneşler” isimli tiyatro oyunu Çanakkale'de sahnelendi. Büyük ilgi gören oyunu seyretmek isteyen yaklaşık 3 bin kişi salona sığmadı.

Genç Sinerji Derneği (GENÇSİN) tarafından, Belediye 90. Yıl Gösteri Merkezi'nde düzenlenen oyuna ilgi büyük oldu. Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk'ün de katıldığı programın başında, Çanakkale'de kültür alanında yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi. Bu kapsamda Kutlu Doğum etkinlikleri arasındaki "Herkes O’nu Okuyor" isimli yarışma da hatırlatıldı. Çanakkale Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, NT Kitap Kırtasiye, Çanakkale Eğitimciler Derneği (ÇED) ve GENÇSİN tarafından hayata geçirilen yarışma, ildeki bütün lise ve üniversite öğrencilerine yönelik. 10 bin kişinin katılımının hedeflendiği yarışmaya, "www.canakkaleokuyor.com" adresinden başvurular devam ediyor. 19 Nisan 2013 tarihinde yapılacak sınavda Hz. Muhammed (SAV)'in hayatına dair sorular yöneltilecek. Dereceye girenlere çeşitli hediyeler verilecek. Ayrıca ilk defa bu yıl Çanakkale'de düzenlenecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatları hakkında da sinevizyon eşliğinde bilgi aktarıldı.

Reklam
Reklam

Daha sonra FKM Tiyatro Grubu tarafından oyun sahnelendi. Murat Genç tarafından kaleme alınan oyunun yönetmenliğini Ömer Okuyan yapıyor. Cephedeki Türk askerlerinin gerçek hikayelerinden derlenen oyun,zaman zaman seyircileri ağlatıyor. Oyundan sonra tebrik eden Vali Yardımcısı Baştürk, Çanakkale'de yaşayanların şanslı olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz