TKBL’de 2012-2013 Sezonu Fikstürü Belli Oldu

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) 2012-2013 sezonu fikstürü bugün yapılan kura çekimi sonucunda belli oldu....

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) 2012-2013 sezonu fikstürü bugün yapılan kura çekimi sonucunda belli oldu.

Abdi İpekçi Spor Salonu Basın Toplantı Odası’nda yapılan kura çekimine, TBF Asbaşkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin, TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, TBF Ligler Geliştirme Koordinatörü Yusuf Erboy, TKBL’de mücadele eden takım temsilcileri ile basın mensupları katıldılar.

Kura çekimi TBF Asbaşkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin’in konuşması ile başladı. Şahin, konuşmasında ilk olarak Mersin Büyükşehir Belediye ve Tarsus Belediyesi takımlarının salon durumları hakkında bilgi verdi. Mersin ekibinin salonunun bakım ve onarıma alındığını ifade eden Metin Şahin; “Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Spor Salonu'nu bakım ve onarıma aldı. Bu bakım ve onarım muhtemelen yılbaşına kadar sürecek. Bu konu yönetim kurulumuzda görüşüldü ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ilk yarı müsabakalarının tamamını tek deplasmanda oynayacaklar. Tarsus Belediye Spor Kulübümüzün de salonu bakıma alındı. Eğer onlar da play-out’tan birinci ligde yer alma imkanı elde ederlerse ilk yarı müsabakalarının tamamını tek deplasmanda oynaycaklar.” dedi.

Reklam
Reklam

Metin Şahin, konuşmasının devamında şunları kaydetti; “2012-2013 sezonu 14 takım ile oynanacak. 14 takımımızın 10 takımı geçtiğimiz yıldan beri devam eden takımlarımız. İki takımımız bu sene ikinci ligin terfilerinden yükselerek geldiler. Edremit ve Canik Belediyesi. Diğer iki takımımız ise 14-16 Eylül’de Kayseri’de yapılacak play-out müsabakaları sonucunda birinci ligde yer alacak. 2010 yılında erkek milli takımımızın elde ettiği dünya ikinciliğinin genel anlamda basketbola kazandırdığı büyük artılar var. Bu basketbolun yarattığı bir potansiyel, bir çekim. Ben önümüzdeki sezonun kadın basketbocularımızın gerek olimpiyat elemeleri gerekse Londra’da olimpiyatlarda elde ettiği galibiyetler sonucunda Türkiye’nin aynı anlayışla kadın basketboluna olan ilgiyi de arttıracağını bekliyoruz. Burada hepimizin, kulüplerimizin katkıları var. 2012-2013 sezonu kadın basketbol yılı olsun. Sakatlıksız güzel bir lig diliyorum.”

Daha sonra söz alan TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat ise; “Herşeyden evvel herkesin huzurunda bir kez daha kulüplerimize yetiştirmiş olduğu oyuncu, antrenör idareci ve katkılardan dolayı teşekkür ediyorm. Kadın basketboluna yatırım yapıldığı takdirde bunun karşılığının alınabileceği konusunda herkesin olumlu izlenimlerini aldığımızı düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte kadın basketbolunun geçmiş olduğu zorlu dönemleri arkasında bıraktığını, bundan sonra daha kolay yoluna devam edeceğini, bu yolun sonunda bir an önce varmak istediği noktaları daha kolay yakalayacağını düşünebilmekteyiz. Hepinize iyi , başarılı, centilmen ve kamuoyu ilgisininin üzerinizde olduğu değerli bir sezon geçirmenizi dilerim.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) 2012-2013 sezonundan itibaren 14 takım mücadele edecek. Bu sezon lige adını yazdıracak 13. ve 14. takımlar Eylül ayında yapılacak Play Out ile belirlenecek. TKBL’de sezon 20-21 Ekim haftasında başlayacak.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 2012-2013 sezonunda; Beşiktaş, Botaş, Canik Belediye, Ceyhan Belediyesi, Edremit Belediyesi, Fenerbahçe, Galatasaray, Homend Antakya Belediye, Kayseri Kaski, Mersin Büyükşehir Belediye, Samsun Basketbol ve Ted Ankara Kolejliler takımları yer alacak. TKBL’nin 13. ve 14. takımları 14-16 Eylül 2012 tarihleri ayında yapılacak Play Out turnuvasında belli olacak. Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilecek turnuvada İstanbul Üniversitesi, Tarsus Belediyesi ve Güre Belediyesi takımları yer alacak. Turu ilk 2 sırada tamamlayan takımlar adlarını TKBL’ye yazdıracak.

TKBL’de normal sezon 26 hafta sürecek ve 11., 18. ve 22. hafta karşılaşmaları Çarşamba günleri yapılacak. Play off turu 3 Nisan 2012 tarihinde başlayacak. Play Off’un tüm turlarında takımların ligde oynamış oldukları maç sonuçları ne olursa olsun serilere 0-0 başlanacak. Çeyrek Final turu kazanılmış 2 maç, yarı final ve final turu kazanılmış 3 maç üzerinden oynanacak. Final mücadelesi sonunda rakibine karşı 3 galibiyeti alan takım 2012-2013 sezonunu TKBL Şampiyonu olarak tamamlayacak.

Reklam
Reklam

GEÇTİĞİMİZ SEZONUN ŞAMPİYONU FENERBAHÇE

Geçtiğimiz sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Botaş, Ceyhan Belediye, Fenerbahçe, Galatasaray Medical Park, Homend Antakya Belediye, Kayseri Kaski, Mersin Büyükşehir Belediye ve Samsun Basketbol takımları mücadele etmiş ve finale Fenerbahçe ile Galatasaray Medical Park takımları yükselmişti. Ezeli rakipler arasında yaşanan kıran kırana mücadeleyi 3-1 Fenerbahçe kazanmış ve 2011-2012 sezonu şampiyonu olmuştu.

Konuşmaların ardından ise kura çekimine geçildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz