TKDK, Burdur'a 10 Milyon 250 Bin Lira Hibe Desteği Sağladı

 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Burdur Koordinatörlüğünün bu yıl, 10 milyon 250 bin lira hibe desteği sağladığı bildirildi. 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Burdur Koordinatörlüğünün bu yıl, 10 milyon 250 bin lira hibe desteği sağladığı bildirildi. TKDK Burdur Koordinatörü Hüseyin Şengün, yaptığı açıklamada, 9, 10 ve 11. başvuru dönemlerinde sözleşmelerini imzalayan proje sahiplerine hibe ödemeleri yapıldığını belirtti. İl Koordinatörlüğüne 9. başvuru çağrı döneminde 31, 10. başvuru çağrı döneminde 12 ve 11. başvuru çağrı döneminde 122 projenin teslim edildiği ifade eden Şengün, "Projelerin genel dağılımı ise süt et üreten tarımsal işletmelere, arıcılık ve tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine, et ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlardan oluşmaktadır" dedi. Burdur'da 2013 yılının tarımsal yatırımların kavram olarak yeni anlaşıldığı ve kırsal yatırımların geliştiği bir yıl olduğunu belirten Şengün, bugün itibarıyla 48 projeye hibe desteğinin ödeneceğini kaydetti. Bazı projeler için 2 taksitte ödeme yapılacağını vurgulayan Şengün, şöyle devam etti: "İkinci taksitler hariç 10 milyon 250 bin lira hibe desteği proje sahiplerinin hesaplarına yatırıldı. Umarız 2014 yılında da TKDK desteklerine Burdurlu yatırımcılarımızın ilgisi devam eder. Yeni yılın ülkemize ve Burdur'umuza sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: