TKDK Hibe Ve Desteklemeler Hakkında Bilgilendirdi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Balıkesir Şubesi, hibe ve desteklemeler hakkında sanayici ve iş adamlarını bilgilendirdi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Balıkesir Şubesi, hibe ve desteklemeler hakkında sanayici ve iş adamlarını bilgilendirdi.

TKDK Balıkesir Proje Birim Amiri Erdal Poyrazlı, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Balıkesir Şubesi tarafından düzenlenen basın toplantısında, yaklaşık 1,5 yıl içinde destekledikleri 7 projenin maliyet olarak 9 milyon lira olduğunu söyledi.

Poyrazlı, verilen destek ve hibelerin AB fonlarından karşılandığını belirterek, "TKDK' da her konuda uzman personel bulunuyor. Kurumumuz, yaptığınız yatırımların yüzde 50'sini hibe etmektedir. Yani karşılıksız olarak, geri ödemesiz yatırımcıya para veriyor. Siz, 1 milyon liralık bir yatırım projesini tamamlıyorsunuz, biz ondan sonra 3 ay içinde yüzde 50'sini size geri ödüyoruz" dedi

Reklam
Reklam

Hibe ve destekleme projelerinde bazı kriterlerin bulunduğunu vurgulayan Poyrazlı, "Dağlık alanlarda yatırım yapanlara yüzde 60, 40 yaşının altındaki genç girişimcilerimize yüzde 55 hibe veriyoruz. Hibe oranının artmasında bazı kriterler var. Bunları bir arada gerçekleştiren yatırımcılarımız yaklaşık yüzde 83 civarında hibe alabiliyorlar. Hibe verdiğimiz alanlar geniş" diye konuştu.

Muhabir: Seyhan Kırıcı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: