TKDK, Kars’ta Desteklediği Projelerin Uygulamaya Geçmesi Için Gün Sayıyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, kurumlarından destek almaya...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, kurumlarından destek almaya hak kazanan 9 projenin önümüzdeki bir ay içinde tamamlanması beklediklerini açıkladı. Bozkurt, bu projelerin hayata geçmesi ile örnek teşkil edeceklerini ve yeni projelerin kapısını aralayarak bölgenin kırsal kalkınmasını hızlandıracağını söyledi.

TKDK Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, toplam yatırım tutarının 17 milyon TL olduğu 9 projeye TKDK tarafından verilecek hibe tutarının yaklaşık 8 milyon TL olduğunu belirtti. Bozkurt, projeler ve hibe tutarları hakkında yaptığı açıklamada, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması tedbiri kapsamında Merkez Organize Sanayi Bölgesi'nde 25 ton gün süt işleme kapasiteli işletmede peynir altı suyu işlenmesi ve değerlendirilmesi ile ilgili yatırıma 3 milyon 500 bin TL; süt üreten tarımsal işletmelere yatırım tedbiri kapsamında Digor’da 300 başlık saanen keçisi işletmesi, Selim’de 100 başlık süt üretme çiftliği, Kağızman’da 100 başlık süt inekçiliği işletmesi modernizasyonu kapsamında 3 işletmeye toplamda 2 milyon 750 bin TL hibe verildiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Kırsal turizm tedbiri kapsamında ise Sarıkamış’ta gerçekleştirilen 15 yatak kapasiteli sıfırdan yapılan otel ve modernizasyon yatırımı yapılan 15 yatak kapasiteli pansiyon yatırımına toplamda 900 bin TL; et üreten tarımsal işletmelere yatırım tedbiri kapsamında Selim’de 300 küçükbaşlık işletmeye 730 bin TL; çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi tedbiri kapsamında arıcılıkla ilgili kovan, karavan, makine ekipman alımı yapılan Digor ve Kağızman’daki 2 projeye toplam 81 bin TL hibe verileceğini ifade etti.

Bozkurt, inceleme süresinde olan projeler ile toplam yatırım tutarının 19 milyon TL’ye, hibe tutarının 8 milyon 900 bin TL’ye yaklaştığını kaydetti. Ayrıca TKDK Kars İl Koordinatörlüğü olarak yeni girişimcileri beklediklerini söyleyen Bozkurt, “Ekim ayı içinde yeni proje başvuru kabulü yapacağız, planlı çağrılar kapsamında da kasım ve 2013 Ocak aylarında proje başvuruları kabulü yapılabileceğini belirtmek isterim.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: