TKDK Kırsal Turizme Destek Veriyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, Kapadokya’nın merkezinde yer...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, Kapadokya’nın merkezinde yer alan Nevşehir’in turistik belde ve köylerinde kırsal turizm açısından büyük bir potansiyeli olduğunu söyleyerek, TKDK olarak kırsal turizme de büyük destek verdiklerini açıkladı.

TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, İletişim Uzmanı Volkan Işık, Ödeme Talep Uzmanı Mustafa Özkan ve Proje Kabul Uzmanı Taner Karacan’dan oluşan heyet, Ürgüp ilçesine bağlı tarihi konakları, peribacaları ile süslü büyük vadileri ve kiliseleri ile dünyaca ünlü turistik beldelerden Mustafapaşa’nın Belediye Başkanı Levent Ak, makamında ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Yapılan ziyarette Koordinatör Murat Asiltürk, kurumun yaptığı faaliyetler ve desteklemeleri hakkında bilgilendirme yaptı ve belde de IPARD programı hakkında yapılacak olan tanıtıma destek vermesi istendi.

Mustafapaşa beldesinin muazzam bir turizm beldesi olduğunu ve destekleri arasında Kırsal Turizm tedbiri kapsamında potansiyelinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Asiltürk, “Kırsal turizmi biz kırsal kesimde ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi adına destekliyoruz. Kırsal Turizm tedbirinde 20 bin nüfusun altında kalan alanlarda 25 yatak kapasiteli konaklama tesislerine, halı saha kurulumuna, aquapark, atv safari, at çiftliği, restoran ve pastane gibi işletmelerin yapılmasına ciddi manada desteklemeler mevcuttur. Bunların vatandaşa ve yatırımcıya anlatılması konusunda belediyeden yardım talep ediyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: