TKDK Kütahya Koordinatörü Kaymak: "Bize Gelecektüm Projelere Fon Sağlayabiliriz"

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya Koordinatörü İhsan Kaymak, kendilerine gelecek tüm projelere fon sağlayabileceklerini söyledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya Koordinatörü İhsan Kaymak, kendilerine gelecek tüm projelere fon sağlayabileceklerini söyledi.

Kaymak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koordinatörlüğün ilk çağrısına ocak ayındaki çıktığını kaydetti.

İlçelerde tanıtımlar yaptıklarını ifade eden Kaymak, şöyle konuştu:

"Kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza programı anlatık. Yaptığımız programlarla çiftçiye, üreticiye, süt birliklerine bunu anlattık. 2 ay gibi kısa bir sürede yaklaşık 4 bin kişiye ulaştık. Başlangıç için 36 proje aldık. Merkez 9, Çavdarhisar 11, Tavşanlı 6, Altıntaş 5, Emet 3, Domaniç ve Dumlupınar'dan da 1'er proje olmak üzere toplam 36 proje aldık. Bu projelerin toplam değeri 11 milyon lira. Şu anda inceleme aşamasında. Hepsi geçtiği takdirde 6.6 milyon lira hibe vereceğiz."

Reklam
Reklam

-"En az 10 milyon avroluk proje bekliyoruz"-

Kaymak, mayıs ayında koordinatörlük olarak ikinci çağrıya çıkacaklarına değinerek, yıl sonuna doğru bir çağrıya daha çıkacaklarını bildirdi.

Koordinatörlüklerin 2013 yılı içinde toplam 3 çağrıya çıkacağını anlatan Kaymak, şöyle devam etti:

"Kütahya Koordinatörlüğü ilk çıktığı çağrı olan 9. çağrıdaki bütçesi 236 milyon avroydu. Kütahya'da 2 aylık tanıtımla 11 milyon avroluk proje aldık. 10. çağrıda çok daha yüksek bir bütçe bekliyoruz. Özellikle süt işleme yönelik, süt birliklerinden, mezbahanelerle ilgili projeler bekliyoruz. 9. çağrıya projesini yetiştiremeyenler 10. çağrıya gelecekler. Ciddi küçükbaş, büyükbaş ve broiler projeleri var. En az 10 milyon avroluk proje bekliyoruz. Bu projeler danışmanlar aracılığıyla oluşturuluyor. Bizde danışmanlara 3 kez eğitim verdik. Üniversitede panel düzenledik. 4'er günlük uygulamalı iki kez panel düzenledik. Şu anda Kütahya'da 25'e yakın danışman firma var. Bize gelecek tüm projelere fon sağlayabiliriz."

Muhabir: Mustafa Güngör

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: