TKDK, Türkiye genelinde ilk hibe ödemesini Afyonkarahisar'da yaptı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü, hibe yatırımlarından yararlanmak için yaptığı başvurusu...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü, hibe yatırımlarından yararlanmak için yaptığı başvurusu kabul edilen bir süt firmasına ilk dilim olan 296 bin lirayı ödedi. Bu ödeminin Türkiye’de ilk hibe ödemesi olduğu belirtildi.

TKDK İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, Türkiye genelindeki ilk hibe ödemesini yapan şube olduklarını belirterek, toplam bütçesi 593 bin lira olan hibe desteğinin yüzde 50’lilik kısmını yatırımcıya ödeme yaptıklarını söyledi. İlki 01 Haziran 2011’de tarihinde yayınlanan proje teklif çağrısından bu zamana kadar toplamda 5 adet proje çağrısı yaptıklarını beliren Şehitoğlu, "TKDK büyük bir özveriyle proje kabulüne devam etmektedir. İkinci çağrı dönemine ait projelerden Ballıpınar Petrol Gıda şirketine 2,4 milyon lira, Damla Seracılık Ürünleri Tarım ve Hayvancılık şirketine de 2,5 milyon lira destek sözleşmesi imzaladıklarını belirterek toplamda 5 milyonluk bir yatırımı Afyonkarahisar’a kazandıracağız." dedi.

Reklam
Reklam

Şehitoğlu, yine 3.ve 4. çağrı döneminde alınan proje başvurularının kontrollerinin tamamlandığını kaydetti. TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü'ne 54 milyon lira tutarında hibe talebinde bulunulduğunu belirten Şehitoğlu, değerlendirme sonucunda uygun bulunan projeler için sözleşme imzalandığı takdirde, bu başarılı projeler de yatırıma dönüşerek hibe ödemeleri kurum tarafından yapılacağını anlattı. Şehitoğlu, 5. Başvuru Çağrı Döneminde yaklaşık 380 milyon liralık bir bütçenin ayrıldığını ifade ederek, "İl Koordinatörlüğü, ilimizdeki yatırımcıların veya ilimize yatırım yapmak isteyen yurtiçi ve yurt dışındaki hemşehrilerimizin hazırlıklarını tamamlayarak ilimizin bu bütçeden en yüksek payı alması için müracaatlarını beklemektedir." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: