Tkdk Uşak İl Koordinatörlüğü Tanıtım Toplantısı Düzenledi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Uşak İl Koordinatörlüğü, bilgilendirme toplantısı yaptı. İl Koordinatörü...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Uşak İl Koordinatörlüğü, bilgilendirme toplantısı yaptı. İl Koordinatörü Ahmet Karataş, TKDK'nın kuruluş amacı hakkında bilgi vererek 2013 yılı Ocak ayından itibaren proje çağrısına çıkacaklarını söyledi.

TKDK Uşak İl Koordinatörlüğü’nde düzenlenen basın toplantısında İl Koordinatörü Ahmet Karataş, gazetecilere kurumun kuruluş amacı, faaliyet alanı, kredi destekleri ve çalışma prensipleri hakkında bilgi verdi. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı bir kurum olduklarını da belirten Ahmet Karataş, “ AB hibe fonları; kırsal kesimde yaşayan halkımıza, çiftçilere, üretici birliklerine ve tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalara projeler karşısında ve sözleşmelerine uygun olarak kullandırılacaktır” dedi. TKDK İl Koordinatörü Ahmet Karataş ayrıca kurumda 34 uzman, 6 destek personeli çalıştığını da belirterek amaçlarının Uşak’ın AB Katılım Öncesi Yardım Fonları ile desteklenecek Tarım ve Kırsal Kalkınma Programından (IPARD) en çok pay alan il olmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

2013 yılının Ocak ayından itibaren proje çağrısına çıkmaya başlayacaklarını da belirten Karataş, “Tarım ve Kırsal Kalkınma alanındaki hibe destekler kapsamında projelere yüzde 50 destek sağlanacak. Uşak ilinde desteklenen projelere ilişkin tedbirler 8 başlıkta toplandı. Buna göre; et ve süt üreten tarımsal işletmelere yatırım, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftçilik faaliyetleri ve yerel ürünler ile mikro işletmelerin geliştirilmesi ve kırsal turizm projeleri desteklenecek. Yerel ürünler kategorisinde biz; haşhaş ezmesi, Ulubey demir tatlısı ve Sivaslı çileği ‘ne hibe kredi desteği vereceğiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: