Tkdk Yozgat İl Koordinatörlüğü 10. Çağrı Döneminde 27 Milyonluk Proje Aldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü 10. Çağrı döneminde 27,5...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü 10. Çağrı döneminde 27,5 milyon TL tutarında 20 proje teslim aldı.

TKDK Yozgat İl Koordinatörü Veli Büke, 10. Çağır dönemi proje alımlarını 6 Mayıs 2013 tarihi itibariyle sona erdiğini belirterek, “Yozgat İl Koordinatörlüğü olarak toplam 20 proje alınmıştır. Bunlardan 12 proje süt ve et üreten hayvancılık alanında, 8 proje de arıcılık alanında verilmiştir. Gelen projelerin toplam yatırım bedeli yaklaşık 27,5 milyon lira, verilecek hibe bedeli 17,6 milyon liradır. Talep edilen Hibe tutarı açısından 42 il içerisinde ilimiz yüzde 13,5 lik hibe oranıyla birinci durumdadır” dedi.

Reklam
Reklam

9. Çağrı döneminde alınan 60 proje ile ilgili incelemeler sonuçlanma aşamasına geldiğini ifade eden Büke, “ 8. Çağrı döneminde 13 proje sözleşme imzalamaya hak kazanmıştır. Bunlardan 5 tanesi ile sözleşme imzalanmıştır. Yakın zamanda diğer projeler ile de sözleşme imzalanacaktır. 13 projenin 5 adeti süt üreten, 1 tanesi et üreten tarımsal işletme, 6 adeti arıcılık ve 1 tanesi ise kırsal turizm ile ilgilidir. Bu güne kadar ilimizde 26 projeye yaklaşık 12 milyon lira hibe ödenmiştir. 10 proje için de ödeme aşamaları devam etmektedir.Kurumumuz önümüzdeki aylarda da proje almak için Başvuru Çağrısına çıkacaktır” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: