Tkdk’dan 1.165 Milyon Euro Fon

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mersin il Koordinatörlüğü Proje Uzmanı Hibe Gülel, TKDK...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mersin il Koordinatörlüğü Proje Uzmanı Hibe Gülel, TKDK tarafından belirlenen sektörlere yüzde 50-65 oranında geri ödemesiz olarak toplam 1.165 milyon Euro fon kullandıracağını söyledi.

Mersin’in Erdemli ilçesi Ticaret Odası konferans salonunda düzenlenen hibe destekleri bilgilendirme toplantısında kurumları ile ilgili bilgi veren Gülel, TKDK’nın AB ve uluslar arası kuruluşlardan sağlanan kaynakların ülkemizde kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamak amacıyla kurulduğunu hatırlattı. Gülel, “Kurumumuz Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilen, Tarım ve Kırsal Kalkınma Programını (IPARD) uygulamakta olup, belirlenen sektörlere yüzde 50-65 oranında geri ödemesiz olarak toplam 1.165 milyon Euro fon kullandıracaktır. AB Hibe fonları kırsal kesimde yaşayan halkımıza, çiftçilere üretici birliklerine ve tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalara projeler karşılığında ve sözleşmelerine uygun olarak kullandırılacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Uygun proje beklediklerini ifade eden Gülel, IPARD Programı'nın 42 ilde uygulanacağını kaydetti.

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe ise kurumun çalışmaları sayesinde çiftçilerin düşündükleri yatırımları hayata geçirebileceklerine dikkat çekti. Özefe, “Tarımı yönlendiremiyoruz, gerekli yatırımlar yapılmıyor gibi şikayetlere de kurum vesilesiyle, projeler vesilesiyle çözüm getirileceği kanaatindeyim. Hangi yörede, hangi alanda, hangi projelerin desteklenmesi gerektiğine karar vererek, yatırımların kendi dinamikleri içerisinde, piyasa dinamiklerinden uzaklaşmadan yönetilmesine ve yönlendirilmesine önemli ölçüde katkıda bulunacaktır. Bence hibenin yanında bunu yönetme ve yönlendirme de çok önemlidir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: