Tkdk’dan 9. Proje Çağrı İlanında Projelerini Yetiştiremeyenlere Müjde

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörü Muhammet Bozali tarafından 19...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörü Muhammet Bozali tarafından 19 Nisan 2013 tarihi itibari ile 10. Proje çağrı ilanına çıkıldığı müjdesi verildi.

Trabzon ile birlikte toplam 42 ilde yayınlanan Proje Başvuru ilanının toplam bütçesi 195 milyon 910 bin 609 Avrodan oluştuğu belirtilirken, 10. Çağrı dönemi kapsamında, hazırlanacak olan projelerin 26.04.2013 tarihinde 09.00’dan itibaren Trabzon İl Koordinatörlüğü'ne teslim edilmeye başlanacak olduğunu öğrenildi.

Proje’nin son teslim tarihinin 06.05.2013 saat 21:00’de sona ereceğini ve bu tarihten sonra gelecek projelerin işleme alınmayacağını belirten Bozali, 9. Çağrı Dönemine projesini yetiştiremeyen ve çeşitli sebeplerle projesini sunamayan potansiyel başvuru sahiplerinin bu eksikliklerini gidermeleri, ayrıca bu kısa sürede potansiyel başvuru sahiplerinden 3 ay içerisinde yeni proje hazırlayabileceklerin bu tarihler arasında kuruma başvuru yapmaları gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Bozali, “Onuncu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda başvuru sahipleri tarafından yatırım sürelerinin tek taksit olacak şekilde planlanması ve yatırım süresi ile ödeme talep paketinin hazırlanıp Kuruma sunulma süresinin toplamda 3 (üç) ayı geçmemesi gerekiyor” dedi.

10. Proje başvuru ilanı kapsamında Trabzon’da desteklenen yatırım kalemleri ise şöyle:

“101-1 Süt üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım, 101-2 Et üreten tarımsal İşletmelere Yatırım, 103-1 Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, 103-2 Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, 103-3 Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması, 103-4 Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, 302-1 Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi, 302-2 Yerel Ürünlerin ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi, 302-3 Kırsal Turizm, 302-4 Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi.”

Öte yandan, Bozali 10. Proje Çağrı ilanı ve desteklenen yatırım kalemleri ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyenlerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı web sitesi (www.tarim.gov.tr), TKDK web sitesi (www.tkdk.gov.tr), Alo TKDK 4448535 hattı ve Trabzon İl Koordinatörlüğü yardım masasına başvurarak yüz yüze, E-Posta, Fax, Resmi Yazı ile bilgi alabileceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: