TKDK'dan Sanayicilere Hibe Çağrısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatör Vekili İsmail Dağdelen, sanayicilere hibe çağrısında bulundu.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Müdürü Yaşar Şahin'i ziyaret ederek, hibe programı hakkında bilgi verdi. Hibe programından yararlanmak isteyen kişi ve kurumların 10 Şubat ile 10 Mart 2014 tarihleri arasında projelerini TKDK’ya sunabileceklerini ifade eden Dağdelen, 12. çağrı ilanının bütçesinin 488 milyon 772 bin Avro olduğunun altını çizerek, "Yaklaşık 500 milyon Avro, çiftçilerimizi bekliyor. İlimizde 2013 yılında ödediğimiz destek miktarı 21 milyon lirayı aştı, bu sene destekleme rakamında bu düzeyi aşmayı hedefliyoruz" dedi. Hibe programları kapsamında Organize Sanayi Bölgesi'nde süt işleme, mantı üretimi yapan 2 işletmeye destek verildiğini ve üretime başlamalarını sağladıklarını hatırlatan Dağdelen, özellikle süt işleme konusunda faaliyet gösteren işletmenin ülke genelindeki diğer projeler arasında destek alan en büyük çaplı proje olduğunu belirtti. Organize Sanayi Bölge Müdürü Şahin ise "Çorum’un proje sayısını artırarak hibe desteklemelerinden daha fazla pay alması hepimizin ortak temennisi. Bu konuda üzerimize düşen görev olursa yapmaktan memnuniyet duyarız" diye konuştu. Dağdelen ve Şahin, sanayicileri hibe programına proje sunarak desteklerden faydalanmaya davet etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: