TKDK'dan Yatırım Rehberliği Kursları

ÇORUM (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörlüğü tarafından bilinçli bir yatırımcı kitlesi oluşturmak amacıyla

ÇORUM (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörlüğü tarafından bilinçli bir yatırımcı kitlesi oluşturmak amacıyla yatırım rehberliği kursları düzenleneceği bildirildi.

TKDK Çorum İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, yaptığı açıklamada, bugüne kadar yapılan çağrılarda sunulan projelerin birçoğunun, basit fakat proje sunumundan sonra düzeltilemeyecek hatalardan dolayı inceleme aşamasında reddedildiğine dikkati çekti.

Bu hataların gerek proje sahiplerinin gerekse proje sahiplerine danışmalık yapan firmaların başvuru çağrı rehberlerinde tarif edilen ve uyulması gereken kurallara uymamalarından kaynaklandığını vurgulayan Kurşun, bu kapsamda yapılan tanıtım toplantılarında proje hazırlamada dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde toplantıların içeriği yönünden ek bilgilendirmelere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Düzenlenecek eğitimlerin doğrudan potansiyel faydalanıcı kitlesi esas alınarak yapılacağını ve proje hazırlamada dikkat edilmesi gerekenin inceleme safhasındaki ret nedenlerini ortadan kaldırmaya yönelik olacağını dile getiren Kurşun, şunları kaydetti:

"İl Koordinatörlüğü olarak IPARD fonlarından Çorum'un mümkün olan en yüksek kaynağı kullanması, yeni yatırımların ilimizde hayat bulması, AB standartlarına ulaşmış işletme sayılarının çoğalması ve yeni istihdam alanları oluşturulmasını istiyoruz. Amacımız bilinçli ve nasıl bir proje istediğini bilen bir yatırımcı kitlesi oluşturmaktır. Bu amaca katkı açısından doğrudan potansiyel içeren yatırımcı kitlesine Aralık ve Ocak aylarında her hafta Cuma günü öğleden sonra il koordinatörlüğümüzün toplantı salonunda 13.30-17.00 saatleri arasında 'yatırım rehberliği' kursları düzenlenecektir. İlk eğitim toplantımız 7 Aralık Cuma günü başlayacaktır."

Kurşun, IPARD programından faydalanmak ve yüzde 50-65 arasında hibe oranlarından yararlanmak suretiyle işletmelerini geliştirmek veya yeni işletmeler kurmak isteyen tüm potansiyel yatırımcı kitlesinin katılımını beklediklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Gazi Nogay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: