TKDK'dan Yatırımcılara Destek Sürüyor

DENİZLİ (AA) - Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) projelerinin Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun projelerinin Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlayacağını söyledi. TKDK'nın 12. çağrı dönemi nedeniyle Bulut Otel'de yatırım yapmayı planlayan müteşebbislerle toplantı gerçekleştirildi. Vali Demir, toplantıdaki konuşmasında, TKDK'nın Denizli'nin kalkınması adına bir fırsat olduğunu, bu projelerin ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacağını belirtti. Kurum vasıtası ile Denizli'ye yapılan yatırımların önemine değinen Demir, "2013 yılı içinde çıkılan çağrılarda kabul edilen projeler içinde Denizli dışından gelen müteşebbislerin projeleri vardı. 12. Çağrıda da diğer illerden gelen yatırımcıların Denizli’yi yatırım adresi olarak seçmeleri bizleri mutlu etti" dedi. Çağrı dönemlerinde TKDK'nın desteklerini kullanmasında Denizlili vatandaşların girişimci ve yatırımcı ruhlarını gösterdiklerini ifade eden Demir, herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmaları veya desteğe ihtiyaç duymaları halinde yatırımcının kendisiyle irtibat sağlamasını istedi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, yapılan çalışmaların önce Denizli’ye sonra da Türkiye'ye katkı sağlanacağını kaydetti. Geçen çağrı döneminde, 2013 yılı itibarıyla 7,5 milyon liranın yatırımcıların hesaplarına aktarıldığını bildiren TKDK Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren ise, "11. Çağrıda 210 proje başvurusu alarak elde ettiğimiz başarıyı, 12. Çağrıda da artırarak devam ettirmek istiyoruz. Yatırımcılarımıza ve projelerimize sahip çıkarsak, Denizli'ye gelecek yeni yatırımların önü açılacaktır" diye konuştu. Toplantıya, 12. Çağrı döneminde yatırım yapmayı planlayan kişi veya kurumların temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: