TKDK'dan Yüzde 50 Hibe Desteği

TKDK’dan Tıbbı ve Aromatik Bitki Üretimine Yüzde 50 Hibe Desteği sağlanacağı belirtildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörü Turan Karahan, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiricilerine IPARD programı kapsamında destek verdiklerini ayrıca tıbbi aromatik bitkiler listesinin güncellendiğini söyledi.

İl Koordinatörü Karahan, Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi alt tedbiri kapsamında tıbbi ve aromatik özelliği olan bitki üretimi için depo binaları ve makine garajlarının inşasının veya modernizasyonunun, bahçe ve tarla ekipmanlarının satın alınmasının, mevcut yetersiz sulama sistemlerinin su tasarrufu sağlayan yeni sulama teknolojileriyle değiştirilmesi veya modernizasyonunun, tıbbi ve aromatik özelliği olan bitkilerin depolanması, havalandırılması, kurutulması, işlenmesi ve pazarlanması için tesis inşasının ve ekipman satın alınmasının destekleneceğini belirten Karahan, “Her bir yatırım için uygun harcamaların toplam değeri 5 bin Euro’dan düşük 250 bin Euro’dan yüksek olamaz. Minimum 5 bin Euro, maksimum 250 bin Euro’ya kadar yapılacak desteklerin yüzde 50'si geri ödemesiz hibe olarak yatırımcıya verilecektir. Girişimciler yapacak oldukları yatırımlarda yüzde 50 geri ödemesiz hibe almalarının yanı sıra KDV’den de muaf olacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Üretimine destek verilen tıbbi aromatik bitkiler: adaçayı, anason, aslanpençesi, aspir, biberiye, civanperçemi, çakşır, çemen, çörekotu, çöven, dağ çayı, dereotu, devedikeni, ebegümeci, ekinezya, fesleğen, göl soğanı, hardal, haşhaş, hint yağı, hodan, ısırgan otu, kapari/ kebere, kekik, kırmızı biber, kimyon, kişniş, kuşburnu, lavanta, maydanoz, mayıs papatyası, melek otu, mersin, meyankökü, nane, oğul otu, öksürük otu, pelin, rezene, safran, salep, sarı kantaron, sarımsak, sumak, şerbetçiotu zencefil, zerdeçal, üzerlik otu, hardal, yağ gülü, goji berry, hünnap, gümüş düğme, pire otu, şevketi bostan, meryem ana, çobançantası, geven, eşek hıyarı, nezle otu, kısa mahmut, defne, hatmi, alıç, domuz turpu, yüksükotu, çörekotu, altınotu, karahindiba, karaasma, kuzukulağı ve ıhlamur olmak üzere 72 çeşittir.

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: