TKDK'nın 11. Proje Başvuru Çağrısı

 Havza ilçesinde Havza Ticaret Odası (TSO) ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen toplantı ile TKDK'nın 11.

Havza ilçesinde Havza Ticaret Odası Programlarından en çok yaralanan birinci il olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Avrupa Birliği bu paraları vermek için hevesli değil. Uygun şekilde hazırlanan her proje mutlaka onaylandı ve desteklendi. Sizlere yardımcı olacak danışmanların yetişmesi için TKDK ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa danışmanlık kursları açılacak. Ayrıca Havza Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz açmış olduğu tıbbı ve aromatik bitkilerin yetiştirmeciliği kurslarında büyük başarı sağladı. Havza’da açılan ve belge alan kursiyer sayısı şu an Türkiye genelinde il merkezlerinden daha fazla ve açılan yeni kurslar ile bu sayı 700’ü geçecek. Çok çeşitli projeler var, yeter ki girişimci samimi olsun. İstekli olmayınca proje olmuyor. İsteksiz hazırlanan projeler yürümüyor.11. teklif çağrımız üreticilerimize hayırlı olsun.” Konuşmaların sonunda TKDK Kıdemli Uzmanı Gökhan Başakoğlu tarafından 11. teklif çağrısı hakkında bilgi verildi. Başakoğlu, 512 milyon 713 bin 338 Avro bütçeli 11. çağrı ilanı için proje başvurularının 31 Ekim'e kadar yapılabileceğini belirterek katılımcılara desteklenecek sektörler, projeler, projelerden kimlerin yaralanabileceği gibi konularda bilgiler verdi. Başakoğlu proje başvuruların 30 Eylül'den itibaren, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüğü'nde kabul edilmeye başlanacağı, kabul edilen projelere verilecek desteğin geri ödemesiz kullandırılacağını, destek oranının ise yüzde 50-65 arasında değişeceği belirtti. Tanıtım sonunda girişimcilerin soruları cevaplandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: