'TKDK’nın Amacı Sürdürülebilir Kalkınmayı Sağlamak'

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu (TKDK) İl Koordinatörü Bahtiyar Çetin, Avrupa Birliği (AB) hibe...

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu (TKDK) İl Koordinatörü Bahtiyar Çetin, Avrupa Birliği (AB) hibe fonlarını kullandırmaya yönelik oluşturulan kurumlarının amacının sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak olduğunu söyledi.

Karaman Valiliği Toplantı Salonu’nda yapılan TKDK Tanıtım Programı’nda konuşan Çetin, TKDK’nın, yüzde 75’i AB fonlarından olmak üzere, 5 bin ile 3 milyon Euro arasında yatırımlara hibe desteği verdiklerine dikkat çekerek, “Bu da yatırımcılarımıza büyük bir destek sağlayacak, ilin kalkınmasına da ciddi katkı yapacaktır. Bu konuyla ilgili olarak yetki devri alma sürecini bitiren kurumumuzda çeşitli alanlarda yakın bir zamanda 9. başvuru çağrı ilanına çıkılacaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

Karaman Valisi Murat Koca da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Vali Yardımcısı Erkan İsa Erat, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır ile daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı toplantıda Çetin, “Amacımız, ülkemizde tarım sektörünün gelişmişlik düzeyinin artırılması, kırsal alanda yaşayan nüfusun refah seviyesini yükselterek, AB ve gelişmiş ülkelerdeki seviyeye getirmektir.” dedi.

VALİ KOCA: ÜLKEMİZİN POTANSİYELİ ORTAYA ÇIKACAK

Vali Murat Koca da konuşmasında, kalkınmayı, ‘Bir ülkenin ekonomik, toplumsal, siyasal yapılarının gelişmesine paralel olarak, insan hayatının maddi ve manevi açıdan ilerlemesi ve toplum refahının artması’ şeklinde ifade etti. Vali Koca, şöyle dedi:

“Ülkemizde de kalkınma çabalarının bu tanıma uygun olarak bütüncül bir bakış açısıyla sürdürülmesi gerekmektedir. Önümüzdeki dönemde ülkemizin potansiyelini, bölgesel dinamiklerini ve insanımızın yeteneklerini harekete geçiren, ekonomik hayatta rekabet gücünü merkeze alan ve her alanda adaleti gözeten üretim odaklı bir yaklaşım kalkınma sürecinde belirleyici olacaktır. İstikrar içinde büyüyen, gelirini daha adil paylaşan, küresel ölçekte rekabet gücüne sahip, bilgi toplumuna dönüşen, AB’ne üyelik için uyum sürecini tamamlamış bir Türkiye hedefine ulaşmak için Karaman İl Koordinatörlüğü çalışanlarından üstün bir performans bekliyor, kendilerine başarılar diliyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: