TKDK'ya 12. Dönem Hibe Başvuruları

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 12. dönem hibe başvuru tarihinin 10 Mart'ta sona ereceği bildirildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 12. dönem hibe başvuru tarihinin 10 Mart'ta sona ereceği bildirildi. TKDK İl Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kurulduğu günden bu yana 200'e yakın proje kabul eden kurumun hibe desteklerine devam ettiği kaydedildi. Avrupa Birliği'nin kırsal kalkınma fonlarını Çanakkale'de dağıtan kurum, 2 yıl önce kurulmasına rağmen milyonlarca lira hibe desteği sağladığı, ilan edilen 12. hibe çağrı süresinin 10 Mart'ta sona erdiğini belirtildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Mandıralar, kesimhaneler, büyük ve küçükbaş hayvancılık, tavukçuluk işletmeleri, pansiyonlar, butik oteller, meyve ve sebze depoları, kırsal alandaki restoranlar, zeytinyağı fabrikaları TKDK'dan hibe desteği alabiliyor. Tesislerin hem inşaatına hem de makine ekipman harcamalarına destek alınabiliyor. Desteklenen sektörlerde 5 bin ile 3 milyon avro arasında değişen bütçeye sahip proje sunmak mümkün. Yapılan incelemeler sonrasında proje sahipleri, proje tutarının yüze 50'sini karşılıksız hibe olarak alabiliyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: