TKİ Tavşanlı Linyitspor Sahasında 98 Gün Sonra Kazandı

PTT 1. Lig'de, 98 gün aradan sonra sahasında galip gelen TKİ Tavşanlı Linyitspor, 26 haftada 27 puana ulaşıp 4 hafta

PTT 1. Lig'de, 98 gün aradan sonra sahasında galip gelen TKİ Tavşanlı Linyitspor, 26 haftada 27 puana ulaşıp 4 hafta bulunduğu düşme hattından kurtularak ligde kalma umutlarını güçlendirdi.

Kırmızı-siyahlılar, Tavşanlı Ada Stadı'nda Denizlispor'u 4-3, Kütahya'daki Dumlupınar Stadı'nda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Adana Demirspor'u aynı skorlarla 1-0, deplasmanda da Ankaragücü'nü 1-0 yenerek, ilk yarıyı 4 galibiyetle kapatmış 17 puanla düşme hattında yer almıştı.

TKİ Tavşanlı Linyitspor, Adana Demirspor'u yendiği 9 Aralık 2012'den sonra Kütahya'da oynadığı 5 karşılaşmada Samsunspor ve Adanaspor ile 0-0 berabere kaldı, Göztepe'ye 1-0, Çaykur Rizespor'a 3-2, Torku Konyaspor'a 1-0 mağlup oldu.

Reklam
Reklam

Sahasında dün zirvedeki takımlardan Manisaspor'u 1-0 yenmeyi başaran TKİ Tavşanlı Linyitspor, Kütahya'da 98 gün sonra ilk galibiyetini elde etti.

Ligde geride kalan 26 hafta sonunda 27 puana ulaşarak 4 hafta kaldığı düşme hattından kurtulan ve Manisaspor galibiyetiyle ligde kalma umutlarını güçlendiren kırmızı-siyahlı ekip, 23 Mart'ta deplasmanda Şanlıurfaspor ile karşılaşacak.

-"İlk yarıdaki sonuçları ikinci yarıda da alma serisi" bozuldu-

Ümit Erol Tok yönetimindeki Kütahya temsilcisi, ilk yarıda deplasmanda 4-0 yenildiği Manisaspor'u, ikinci yarıda sahasında 1-0 yenerek, ikinci yarının başından itibaren 8 haftadır sürdürdüğü "ilk yarıdaki sonuçları ikinci yarıda da alma serisi"ni bozdu.

TKİ Tavşanlı Linyitspor, ilk yarının baştan 8 haftasında sırasıyla deplasmanda Samsunspor ile 1-1, sahasında Boluspor ile 2-2 berabere kalmış, deplasmanda Çaykur Rizespor'a 4-0 yenilmiş, sahasında Denizlispor'u 4-3 mağlup etmiş, rakip sahada Torku Konyaspor'a 2-0, sahasında Kayseri Erciyesspor'a 2-1 yenilmiş, deplasmanda Adanaspor ile 2-2, sahasında da Karşıyaka ile 1-1 berabere kalmıştı.

Reklam
Reklam

Bu süreçte 1 galibiyet, 4 beraberlik, 3 yenilgi alan, 11 gol atıp 17 gol yiyen kırmızı-siyahlılar, 7 puan toplayabilmişti.

"Meteorlar", ikinci yarının ilk 8 haftasında, rakiplerine karşı ilk yarıdaki galibiyet, beraberlik, mağlubiyet sonuçlarının aynılarını aldı.

Sahasında Samsunspor ile 0-0 berabere kalarak ikinci yarıya başlayan Kütahya temsilcisi, deplasmanda Boluspor ile 2-2 berabere kaldıktan sonra Kütahya'da Çaykur Rizespor'a 3-2 yenilmişti. Denizlispor'u deplasmanda 1-0 mağlup eden TKİ Tavşanlı Linyitspor, sahasında Torku Konyaspor'a 1-0, deplasmanda Kayseri Erciyesspor'a 2-0 yenilmiş, sahasında Adanaspor ile 0-0, İzmir'de Karşıyaka ile 0-0 berabere kalmıştı.

Söz konusu 8 maçta 1 galibiyet, 4 beraberlik, 3 yenilgi alan, 5 gol atıp 8 gol yiyen ve 7 puan kazanan TKİ Tavşanlı Linyitspor, bu seriyi Manisaspor'la Kütahya'da oynadığı karşılaşmada bozmayı başardı.

İlk yarıda Manisa'da rakibine 4-0 yenilen kırmızı-siyahlılar, dün sahasında aldığı 1-0'lık galibiyetle ligde kalma hedefine bir adım daha yaklaştı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz