TKP, Patroit Füze Sistemini Meclis Önünde Protesto Etti

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye'ye kurulması planlanan Patriot füze sistemini ve bu sistemi kurmak için...

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye'ye kurulması planlanan Patriot füze sistemini ve bu sistemi kurmak için gelen NATO askerlerini, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ne yürüyerek protesto etti.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen TKP üyeleri, Sakarya Caddesi’nde toplandı. ‘Paranın padişahlığını, emperyalizmin füzesini, NATO’nun askerini yeneceğiz’ pankartı açan grup, buradan Meclis’e hareket etti. Protestocu grubun geçtiği güzergâhta yoğun güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet ekipleri, grubu Akay Kavşağı'nda durdurdu. Eyleme, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de destek verdi.

Reklam
Reklam

Toplanan grup adına yapılan açıklamada, Patriot füze sistemi ve NATO askerlerinin bu sistemi kurmak için Türkiye'ye gelmesi eleştirildi. Açıklamanın ardından, grup temsilcileri, hazırladıkları dilekçeyi Meclis’e vermek üzere gruptan ayrıldı. Bir süre halay çeken grup, daha sonra buradan ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz