TMF'den Darende'deki Çocuklara Motosiklet Eğitimi

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), motosikleti sevdirmek amacıyla, Darende'li çocuklara motosiklet eğitimi vermeye başladı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), motosikleti sevdirmek amacıyla, Darende'li çocuklara motosiklet eğitimi vermeye başladı.

Darende'deki şoför eğitim sahasında düzenlenen eğitimlerde, 8-14 yaş arasındaki çocuklar katıldı.

Faaliyetle ilgili bilgi veren TMF eğitmeni Barış Güneş, federasyonlarıyla Spor Toto ve Darende Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmayla toplumda bilinçli motosiklet kullanılmasını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Çocuklara motosiklet eğitimi vererek, bilinçli sürücüler yetiştirmek istediklerini belirten Güneş, motosikletin insanların sosyal hayatındaki önemi ve sağladığı faydaları da çocuklara aşılamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Motosikletin park sorunu olmayan ve trafiği rahatlatan bir araç olduğuna değinen Güneş, yakıt olarak da ekonomik katkısı olduğunu vurguladı. Güneş, "Dışarıdan motosiklet tehlikeli ve riskli bir araç olarak görülür ancak gençlerin eğitilip bilinçli birer sürücü olmaları halinde kentlerde daha kontrollü bir trafik oluşur" dedi.

Çocuklara motosikleti sevdirmenin yanı sıra trafik bilgisi eğitimi de verdiklerini anlatan Güneş, 8-14 yaş arasındaki çocuklara kros motosikletleriyle eğitimler verdiklerini kaydetti.

Güneş, benzer etkinlikleri daha önce Hakkari'de ve Van'da da yaptıklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: