Tmmob Adana İkk’dan 'imza' Çağrısı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri (İKK) Nazım Biçer,...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri (İKK) Nazım Biçer, TMMOB Yasası’nın değiştirilmesi yoluyla TMMOB örgütlülüğünü parçalanmak istendiğini ileri sürerek, yasa değişikliğine karşı imza kampanyası başlattıklarını açıkladı.

TMMOB Adana İKK, TMMOB’ye bağlı odaların şube başkanlarıyla birlikte İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Burada konuşan Adana İKK Sekreteri Nazım Biçer, Anayasa’nın 123, 124 ve 135. maddelerinden hareketle yayımlanan 6235 sayılı TMMOB Yasası’nın değiştirilmesi yoluyla, TMMOB örgütlüğünün, kapalı kapılar ardından yapılan hazırlıklarla tasfiye edilmek istendiğini savundu. Yasa tasarısı ile TMMOB’nin merkezi yapısının dağıtılarak, ‘il odaları’ ile meslek odalarının kendi rant politikalarına payanda yapılmasının amaçlandığını ileri süren Biçer, “Torba yasa içindeki diğer yasa değişiklikleri ile birlikte mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı mesleklerini bilimsel ve kurumsal niteliğinden arındırılarak piyasalaştırılacak. Bakanlığın belirleyeceği mesleki yeterlilik ve sertifikalandırma koşulu ile meslektaşlarımızın mühendislik formasyonları kullanması vesayet altına alınacaktır. İl odalarına iktisadi teşekküller kurdurularak kendi meslektaşları ile rekabet eden ticari kuruluşlar haline dönüştürülecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Biçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ayrıca buradan bütün üyelerimize duyuruyoruz. Odalarımızın ve TMMOB’nin web sayfalarından imza kampanyasına katılmaları ile AK Parti'nin kapalı kapılar ardında hazırladığı, TMMOB'yi bölmeye, parçalamaya, etkisizleştirmeye yönelik yasa değişikliğini kabul etmediğimiz ve örgütümüze sahip çıktığımızı buradan bir kez daha üyelerimize hatırlatıyoruz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: