TMMOB Ankara İKK Üyelerinden Zam Protestosu

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara İl Koordinasyon Kurulu (İKK) üyeleri elektrik ve doğalgaza getirilen zamları protesto etti.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara İl Koordinasyon Kurulu (İKK) üyeleri elektrik ve doğalgaza getirilen zamları protesto etti.

Kızılay'daki Yüksel Caddesi'nde toplanan grup "Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar kabul edilemez", "Elektriği mum ile arıyoruz", "Geleceğini karartma, elektriğine sahip çık" yazılı pankartlar açtı.

Grup adına basın açıklaması yapan TMMOB Ankara İKK Üyesi Özer Akkuş, elektrik enerjisi fiyatlarının yoksul halkın kaldıramayacağı boyutlara ulaştığını öne sürdü.

Reklam
Reklam

Daha etkin ve verimli bir elektrik enerjisi yönetimi için elektrik enerjisi üretim ve dağıtımındaki özelleştirme uygulamalarının sonlandırılması gerektiğini belirten Akkuş, merkezi ve kamusal bir anlayış ile bu alanın yeniden kurgulanması gerektiğini söyledi.

Özer Akkuş orta ve uzun vadeli programlar ile altyapının güçlendirilmesi gerektiğini dile getirerek, temel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak, her mesken için aylık saatte 150 kilovat elektrik enerjisinin bedelsiz olarak verilmesi gerektiğini kaydetti.

Akkuş, enerjide dışa bağımlılık oranının çok yüksek olduğunu savunarak şöyle konuştu:

"21 adet ithal kömüre dayalı elektrik santrali yatırımının lisans başvuruları uygun bulunma aşamasındadır. Bu durumda Türkiye mevcut kurulu gücünün üçte birinden fazla güçte yeni ithal kömür santrali kurulması söz konusu iken, doğalgazda durum daha vahimdir. Bu santrallerin lisans alması halinde bugünkü toplam kurulu gücün üçte ikisi kadar ilave doğalgaz santrali kurulacaktır. Bu santrallere 70 milyar metreküp ilave gaz sağlanması gerekecek."

Reklam
Reklam

Muhabir : Merve Özlem Çakır

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: