TMMOB Ankara Şubesi Başkanı Hakkan:

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara Şubesi Başkanı Ali Hakkan, vatandaşların kışın ısınmak için kullandığı kömürün, Ankara'daki hava

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara Şubesi Başkanı Ali Hakkan, vatandaşların kışın ısınmak için kullandığı kömürün, Ankara'daki hava kirliliğin en büyük nedenleri arasında bulunduğunu öne sürerek, "Keçiören, Mamak, Sincan gibi bölgelerde yoğun şekilde kullanılan kömür, Ankara'nın havasını kirletiyor" dedi.

Hakkan, TMMOB Ankara Mimarlar Odası Toplantı Salonu'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Burada konuşan Hakkan, Başkent Ankara'da yapılan projeler arasında sakınca gördüklerine ilişkin 132 dava açtıklarını ifade ederek, "Şu ana kadar 89 adet devam eden davamız var. Bize bağlı temsilciliklerimizde de ayrıca 43 adet dava var" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hakkan, Atatürk Orman Çiftliği'nde (AOÇ) yapılaşma faaliyetlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyerek, burada çok miktarda ağacın kesildiğini öne sürdü.

Ankara'da hava kirliliği olduğunu ileri süren Hakkan, vatandaşların kışın ısınmak için kullandığı kömürün, Ankara'daki hava kirliliğin en büyük nedenleri arasında bulunduğunu savundu. Hakkan, "Keçiören, Mamak, Sincan gibi bölgelerde yoğun şekilde kullanılan kömür, Ankara'nın havasını kirletiyor" dedi.

TMMOB Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan da yargıya intikal ettirdikleri konular hakkında dava süreçlerinin uzun sürdüğünü ifade ederek, yargı süreçlerinin hızlanmasını istediklerini belirtti.

-"Temiz hava koridorlarına yapılaşma olmamalı"-

Candan, Ankara'da hava kirliliğinin son günlerde arttığını ifade ederek, "Vadilerde ve temiz hava koridorlarında yapılaşma faaliyetleri yaparsanız, hava sirkülasyonu sağlanamaz ve hava kirlenir. Temiz bir hava için temiz hava koridorlarında yapılaşma olmamalı. Kent merkezinde parkların ve yeşil alanların büyütülmesi gerekiyor. Çıkıp, AOÇ'ye kadar yürüyecek bir yürüyüş aksı bulamıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Hüseyin Karatepe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: