TMMOB: "Artık türbana evet diyen rektörlerimiz var"

ANKARA (ANKA) - Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Genel Başkanı Mehmet Soğancı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 21 üniversite rektörlüklerinde yaptığı atamlalardan sonra, Türkiye'nin artık türbana "evet" diyen rektörlerinin olduğunu söyledi.

TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, yaptığı yazılı açıklamada, 21 üniversitede yapılan rektör atamalarına dikkat çekti. Soğancı, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün 21 üniversitenin rektörlerini atadı ve bu sayede artık Türkiye'nin ‘özgürlükten yana' türbana ‘evet' diyen rektörleri oldu. Herkesin cumhurbaşkanı olacağını ifade eden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün rektör atamalarında kıstas olarak AKP'ye yakın olan isimleri seçmesi düşündürücü ve üzücüdür" dedi.

Reklam
Reklam

Soğancı, açıklamasında şunları söyledi:

"Türkiye'nin gerçek gündemi işsizliği, yoksulluğu, ülke kaynaklarının emperyalist güçlere peşkeş çekilmesini türban gündeminin arkasına saklayan AKP'nin oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK Başkanı'nı atarken kullandığı kıstasları kullandı ve 'türbana evet' diyen rektörleri atadı" Soğancı, AKP hükümetinin kamu kurumlarında kadrolaşma politikası uyguladığını öne sürerek, kadrolaşma politikasını "özerk" olarak bilinen üniversitelere taşımasının geri dönülemez sonuçlar doğuracağını ve üniversitelerdeki gerici yapılanmayı kalıcı hale getireceğini savundu. Soğancı, TMMOB, bilimsel verilerin kıstas alınacağı, siyasi tasarruflardan ve müdahalelerden uzak bir eğitim ortamı, akademik yükselmelerde bilimsel ölçütlerin yaratılması, üniversite eğitiminin özerk ve demokratik ortamlarda sürdürüyebilmesi talep etmektedir" dedi.