TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Kaya:

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, Stadyum Meydanı'ndaki yapım çalışmalarına ilişkin, "Bu alan geçmişte yöneticiler tarafından yeterince incelenmemiş,

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, Stadyum Meydanı'ndaki yapım çalışmalarına ilişkin, "Bu alan geçmişte yöneticiler tarafından yeterince incelenmemiş, seçime endeksli, aceleci ve yanlış kararlarla bugüne gelinmiştir" dedi.

Kaya, Stadyum Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, Bursa'ya meydan kazandırma fikriyle yola çıkılmasına rağmen, alanın artık meydan olmaktan çıktığını savundu.

Meydanını planlama sürecinin öneminin göz ardı edildiğini iddia eden Kaya, "Bu alan geçmişte yöneticiler tarafından yeterince incelenmemiş, seçime endeksli, aceleci ve yanlış kararlarla bugüne gelinmiştir. Alanda 1940'lara kadar var olan Yağcı Cemal Ağa Konağı değerlendirilmemiştir. Yeterince verim alınamayan Bahri Baba Katlı Otaparkı yıkılarak bu alan Altıparmakla bütünleşen bir meydana dönüştürülebilirdi. Tüm bunlar, mimarlığa, planlamaya, ve bilgiye değer verilmeden hızla yapılan yanlış uygulamaları ortaya çıkarmaktadır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kaya, meydandan sonra sıranın yerel seçimler öncesinde Atatürk Stadyumu'na geleceğini ileri sürerek, "Yine plansız, programsız biçimlerde malzeme olarak kullanılması muhtemel kararlar ile Bursa kent belleğinde tarihi ve özellikle de Atatürk Stadyumu'nun aynı sonu yaşayacağı endişesini taşıyoruz" görüşünü savundu.

Muhabir: Halil İbrahim Başer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: