Tmmob’dan ‘mühendislik Tamamlama Programı’ Sınavına Tepki

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Adana Şubesi, YÖK’ün ‘Mühendislik Tamamlama Programı’ uygulamasına...

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Adana Şubesi, YÖK’ün ‘Mühendislik Tamamlama Programı’ uygulamasına tepki gösterdi.

TMMOB’nin yaptığı basın açıklamasının sözcüsü il koordinasyon kurulu sekreteri Nazım Biçer, “80 bin civarında teknik öğretmene sınavla mühendislik unvanı verilmesine olanak sağlayacak olan bu uygulama, hali hazırda var olan mühendis işsizliğini daha da arttıracak, mühendislik uygulamalarında niteliksel düşüşe sebep olacak, mühendislik çalışmaları gerektirecek alanlarda sorunlara yol açacaktır. Teknik öğretmenler, mühendislerin çalışmaları içerisinde birlikte faaliyet yürüttükleri iş arkadaşlarıdır. Ancak, teknik öğretmenlik ve mühendislik birbirinin yerine geçebilecek meslek alanları değildir. Gerek eğitim gerekse de uygulama alanları açısından farklılardır” dedi.

Reklam
Reklam

Mühendis ve mimarların, meslek örgütlerinin uyarılarının iktidar, üniversiteler arası kurul ve YÖK tarafından dikkate alınmasını istediklerini belirten Biçer, ‘Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı’nın iptal edilmesini istedi. Açıklamanın ardından grup temsili diplomalarını yırtıp cetvellerini kırdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: