Tmmob’dan Torba Yasa Tepkisi

TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon kurulu sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, “TMMOB’a dokunma, elini TMMOB’den ve mesleğimizden” diyerek...

TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon kurulu sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, “TMMOB’a dokunma, elini TMMOB’den ve mesleğimizden” diyerek hükümete tepki gösterdi.

TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon kurulu sözcüsü Erdoğan Kaymakçı yaptığı açıklamada, TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon üyeleri ile birlikte Maden Mühendisleri Odasında yaptığı açıklamada, Mesleğe, örgüte, ülkenin kamusal zenginliklerine sahip çıkmaya devam edeceklerini söyleyerek, “Yüreği emek ve demokrasiden yana atan hak ve özgürlükleri için mücadele eden tüm örgütler gibi TMMOB’da bu süreçte geçmişten günümüze sürdürdüğü mücadele pratiğinde hep olduğu gibi halkımızın yanında en ön saflarda yer almıştır. Gösteriler süresince aralarında TMMOB’ye bağlı İstanbul Şubelerinin yöneticilerinin de bulunduğu insanlar hukuk hiçe sayılarak gerekçesiz ve keyfi bir şekilde tutuklanma talebiyle gözaltına alınmışlar ancak daha sonra serbest bırakılmışlardır.

Reklam
Reklam

Bununla da yetinmeyen ve bu süreci içine sindiremeyen intikamcı/torbacı AKP iktidarı tarafından 9 Temmuz 2013 tarihinde Mecliste gerçekleştirilen bir gece yarısı operasyonuyla görüşülmekte olan Torba Yasa içersine meslek odalarımızı, mesleğimizi ve meslektaşlarımızı ilgilendiren kimi hükümler eklenmiştir. Odalarımızın mesleki denetim yapma yetkileri ortadan kaldırılmak istenilmekte, serbest müşavir mühendislik ve büro tescil belgesi vermesine yönelik mevzuatı yok sayılmaktadır. Önceki gece yapılan değişiklikler AKP iktidarı özet olarak ülke kaynaklarının talanına karşı çıkan meslek odalarını işlevsizleştirmek, odaların üyeleriyle ilişkisini zayıflatmak ve giderek ortadan kaldırmak, odaların gelirlerine el koymak, kamusal-toplumsal kaynak ve varlıkların talanını elinde merkezileştirerek piyasaya açmak ve metalaştırmak, kentsel dönüşüm, kentsel rant programlarını önündeki bilimsel, teknik mesleki denetimi ve toplumcu engelleri ortadan kaldırmak, özerk yerinden yönetim kuruşları olan Belediyeler ve Meslek Odalarının Anayasal hak, yetki ve görevlerini ellerinden almak, mimarların fikir ve sanat eserleri yasasına kapsamındaki mimari projelerini eser olmaktan çıkarmak, telif haklarına el koymak ve böylelikle sonuçta teslim alamadığı TMMOB’yi etkisizleştirmek istemektedir. Bugünkü TMMOB’yi bizlere miras bırakan, 1974-1980 dönemi TMMOB’sinin Başkanı sevgili Teoman Öztürk’ün 19. ölüm yıldönümünde özel olarak belirtmek isteriz ki, hiçbir güç TMMOB ve bağlı Odalarını halkçı, toplumcu, kamucu değerlerinden uzaklaştıramayacaktır. İktidar TMMOB’yi geriletemeyecek, mücadelesini asla durduramayacaktır. Mesleğimize, örgütümüze, ülkemizin kamusal zenginliklerine sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: