Tmmob'lu Kadınlardan Başbakana 'kürtaj' Tepkisi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kürtaj ve sezaryene...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kürtaj ve sezaryene ilişkin açıklamalarına yaptıkları eylemle tepki gösterdi.

Kocatepe Kültür Merkezi önünde toplanan TMMOB üyeleri, Başbakan Erdoğan'ın kürtaj ve sezaryene ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. TMMOB Divan Başkan Yardımcısı Jale Alel yaptığı basın açıklamasında, "Türkiye'de sezaryen patlaması olduğu bir gerçektir ama AK Parti iktidarı sırasında sezaryen doğumların yüzde yüz arttığı daha büyük bir gerçektir" dedi.

Reklam
Reklam

Alel, normal doğum yapabilecek durumda olan ve bunu isteyen pek çok kadının her mahallede mantar gibi biten özel hastanelerde sezaryenle doğuma zorlandığını iddia etti.

Bir süre slogan atan eylemciler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz