TMSF, yarın kule vinci satacak

İSTANBUL (İHA) - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) muhammen bedeli 200 bin YTL olan Fm Gru Tower Crane model kule vincini yarın satışa çıkaracak.

TMSF'den yapılan açıklamaya göre halihazırda kurulu olmayan demonte vaziyetteki vinç, üç cephesi 2 metre yüksekliğe sahip demir ağ ile bir cephesi de duvar çevrelenmiş beton bir zemin üzerinde ve yaklaşık 6 metre yüksekliğinde sac levha çatı ile kapatılmış durumda bulunuyor. 100 metre yüksekliğindeki vincin kollarından bir kısmı bu alan dışında kalıyor. Söz konusu vincin yaklaşık 3 yıl boyunca bekletildiği ortamda yoğun çevresel etkilere maruz kalmış ve metal yüzeyleri korozyona uğramış durumda olduğunu bildiren TMSF, vince ait olan 3 adet motorun üzerinde sırasıyla 1 adet alfa ve 2 adet fm gru marka plakasının tespit edildiği kaydetti.

Reklam
Reklam

Öte yandan aracın satışının, ihalede verilen bedelin muhammen değerinin yüzde 75'inden az olmaması durumunda gerçekleştirileceği, verilen bedel, bu bedelden az olur ya da hiç alıcı çıkmazsa aracın ikinci satışının, 31 Aralık 2007 Pazartesi günü düzenleneceği ifade edildi.