TMSF'nin yaptığı gasp

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, TMSF'nin kardeşi Şevket Demirel'e ait tesislere el koymasını "gasp" olarak değerlendirdi. TMSF ise el konulan Egebank'a ait tüm şirketlerde üretimin devam edeceğini açıkladı.

İslamköy'de kardeşi Şevket Demirel tarafından karşılanan Süleyman Demirel, kardeşine ait tesislere TMSF tarafından el konulmasına ilişkin soruları yanıtladı.

Kardeşinin kimseye borcu olmadığını savunan Süleyman Demirel, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde kimsenin malına mülküne el konulamaz. Bu bir gasp sayılır. Türkiye'de bir başkasının suçu yüzünden bir başkası cezalandırılamaz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu yanlışın kısa sürede düzeltilmesini isteyen Demirel, "Hukuk herkese lazım. Fevkalade üzgünüm" dedi.

TMSF: İŞÇİ ÇIKARTILMAYACAK
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu 1. Tahsilat Dairesi Başkanı Fethi Çalık, Isparta'da el konulan Egebank'a ait şirketlerdeki üretimin devam edeceğini söyledi. Çalık, şirketlerden işçi çıkartılmayacağını da belirtti.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen Egebank ile ilişkili 9 şirketin yönetim ve denetimi yaklaşık 3 milyar dolarlık borç nedeniyle Fon'a geçti. 1. Tahsilat Dairesi Başkanı Fethi Çalık şirketlerdeki üretimin devam edeceğini açıkladı.