TMSF'ye devredilen bankaların maliyeti

ANKARA (İHA) - 1997 yılından bu yana Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesinde çözümlenmiş ve çözümlenmekte olan bankalara aktarılan kaynakların brüt toplamı; tarihi değerlerle 27.8 milyar dolara, Fon alternatif maliyetleri ile borçlanma faizleri dikkate alındığında ise, 46 milyar dolar seviyesine ulaştı.

TMSF, 1997 yılından bu yana hisseleri, yönetimleri ve denetimlerini bünyesine aldığı bankaların toplam maliyetlerini güncelleştirmek amacıyla başlattığı çalışmayı sonuçlandırdı. TMSF, yaptığı çalışmalar üzerine 30 Haziran itibariyle oluşturduğu raporun en önemli noktaları arasında, 1997 yılından bu yana TMSF bünyesinde çözümlenmiş ve çözümlenmekte olan bankalara aktardığı kaynakların brüt toplamı; tarihi değerlerle 27,8 milyar dolar, Fon alternatif maliyetleri ile borçlanma faizleri dikkate alındığında, 46 milyar dolar seviyesine ulaştığı yer alıyor. Ayrıca, TMSF tarafından bugüne kadar yapılan tahsilatlar dikkate alındığında Fon bankalarına aktarılan net kaynak tutarı; faizlendirilmemiş tarihi değerlerle 26 milyar dolar; faizlendirilmiş değerlerle ise, 43.8 milyar dolar olduğu da oluşturulan raporda belirtildi.

Reklam
Reklam

TMSF'nin gelecekte yapacağı tahsilatların 30 Haziran tarihindeki değerine indirgenmiş tutarı dikkate alındığında ise banka nihai çözümleme maliyetinin tarihi değerlerle 26 milyar dolar; faizlendirilmiş değerlerle ise, 37.6 milyar dolar olarak gerçekleşmesi bekleniyor. TMSF bünyesindeki bankaların maliyet çalışmasına yönelik ayrıntılı bilgi yer aldığı İnternet adresi ise şöyle: http://www.tmsf.org.tr/docs/rapor/diger/tr/fonbankcozcal.doc