TMY'de değişiklik sinyali

ANKARA (İHA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis gündeminde bulunan Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'nda değişiklik sinyali vererek, "Gönderilen tasarı olmazsa olmaz mı? Hayır. Komisyonlarda ve Genel Kurul'da çıkarılması gerekenler çıkarılır, eklenmesi gerekenler eklenir" dedi.

Erdoğan, teröristbaşı Abdullah Öcalan'a af niteliği taşıdığı iddia edilen 6. maddeyi metne kimin koyduğu yönündeki tartışmalara da değinerek, "Anamuhalefet partisi lideri bizden ispiyonculuk istiyor. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne ispiyonculuk yakışmaz" tepkisini gösterdi. Erdoğan, 6. maddeyi metne kimin koydurduğunun zabıtlarda mevcut olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmanın sonunda Terörle Mücadele Yasa Taslağı'nın 6. maddesiyle ilgili tartışmaları değerlendirdi. CHP Lideri Deniz Baykal'ın teröristbaşı Abdullah Öcalan'a af niteliği taşıdığı iddiasını ortaya attığı 6. maddeyle ilgili değişiklik sinyali veren Erdoğan, tasarının komisyonlarda ve Genel Kurul'da değiştirilebileceğini söyledi. Baykal'ın "Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'ndaki 6. maddesini metne kimin koydurduğunu, Türkiye'nin değişik yerlerinde dolaşacağına Ankara'da otursaydın da bilseydin" yönündeki sözlerine cevap veren Başbakan Erdoğan, "Ben de diyorum ki bunlar Ankara'ya mahkum olmuşlardır. Hepsi de geldikleri gibi gitmişlerdir" diye konuştu.

Terörle Mücadele Yasa Tasarısı konusunda gerek Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in, gerek kendisinin gerekse ilgili kişilerin gerekli açıklamaları yaptığını dile getiren Başbakan Erdoğan, bugün nihai açıklamayı yapacağını vurguladı. Gönderilen Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'nda katkı sağlayacak birçok kurumun, birimin katkısı olduğuna işaret eden Erdoğan, tasarının TBMM'ye bir hükümet tasarısı olarak gönderildiğini kaydetti. Erdoğan, tartışmalı 6. maddeyi metne kimin koyduğu yönündeki tartışmalara da değinerek, "Bu saatten sonra hangi cümleyi kim koydurdu, bu konuşulmaz bu edebe mugayır bir durum. Ama bunların hepsinin kayıtları mevcuttur, dosyalarda bunlar mevcuttur. Bunlar var" dedi. Başbakan Erdoğan, Baykal'ı "ispiyonculuk2 istemekle suçlayarak, "Muhalefet partisi lideri kalkmış bizden ispiyonculuk istiyor. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne ispiyonculuk yakışmaz" tepkisini gösterdi.

Reklam
Reklam

Hükümet olarak tasarıyı Meclis'e gönderdiklerini, ancak gönderilen tasarının "olmazsa olmaz" olmadığını dile getiren Başbakan Erdoğan, tasarının komisyonlarda görüşüldüğünü hatırlattı. İlk olarak TBMM İçişleri Komisyonu'nda ardından AB Uyum Komisyonu'nda tasarının ele alındığını belirten Erdoğan, tasarının şimdi de TBMM Adalet Komisyonu'nda değerlendirilmeye başlandığını kaydetti. Tasarının komisyonlarda dolaşmaya başladığına da işaret eden Erdoğan, muhalefete şöyle seslendi:
"Varsa ilave edecekleriniz ortaya koyarsınız.

Daha bunlar görüşülmeden, muhalefet liderinin her zamanki el çabukluğuyla buradan bir şeyler kopabilme gayreti içine girmesi anlaşılır gibi değil. Onu da kimse anlamadı, anlayamadı. Bütün bu konularda akademisyenlerin yaklaşımlarını da gördük. Fakat bu bir Nas değildir. Komisyonlarda ve Genel Kurul'da da çıkarılması gerekenler çıkarılır, eklenmesi gerekenler eklenir, değiştirilmesi gerekenler değiştirilir.

Bir partinin veya grubun malı değildir. Bu tasarı ülkenin malı olacaktır. Bunu hep birlikte sahiplenmemiz, buna hep birlikte katkıda bulunmamız lazım. Bir katkı ortaya koymuyorsun. Bir katkı sağlamadan gelip damga vuruyorsun. Terör örgütünün başı affedilecek diyorsun. Yok böyle bir şey. Böyle bir şeyi AK Parti iktidarından beklemek mümkün değil. Böyle bir iftirayla bühtanla kimse AK Parti'yi karşı karşıya bırakamaz. Zaten ana muhalefet partisinin kalitesi de müsait değildir. Böyle bir şeyi kimse bize yakıştıramaz. Bu hükümet çözüm üretme hükümetidir."

Reklam
Reklam