Tobb 68. Mali Genel Kurulu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, çözüm sürecinin Türkiye'nin en büyük projesi olduğunu ve terörden...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, çözüm sürecinin Türkiye'nin en büyük projesi olduğunu ve terörden arınmış, güvenin tesis edildiği bir Türkiye'nin, uluslararası sermaye için çok cazip hale geleceğini belirterek, "Böyle bir Türkiye'de tahmin ediyorum ki 2023 hedeflerini yeniden revize edip, hedefleri büyütmek durumunda kalacağız" dedi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 68. Mali Genel Kurulu'na katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çözüm sürecinin Türkiye'nin en büyük projesi olduğunu belirten Yazıcı, "Bu projeyle, terörden arınmış, kardeşliği güçlenmiş, adeta bir bahçeyi süsleyen değişik çiçeklerin, güllerin ortaya koyduğu renkli, güzel görünümlü bir Türkiye ekonomik, sosyal ve toplumsal alanda büyük bir sıçrama yapacak" dedi.

Reklam
Reklam

Bakan Yazıcı, bunu en iyi ticaret erbabının bildiğine işaret eden Yazıcı, ticari ve ekonomik büyümenin en büyük dinamiğinin güven ve istikrar olduğunu ifade etti. Terörden arınmış, güvenin tesis edildiği bir Türkiye'nin, uluslararası sermaye için çok cazip hale geleceğini bildiren Yazıcı, "Böyle bir Türkiye'de tahmin ediyorum ki 2023 hedeflerini yeniden revize edip, hedefleri büyütmek durumunda kalacağız. Bunu hep birlikte yapacağız. Dolayısıyla bu süreç, inşallah hedeflediğimiz noktaya Türkiye'yi getirirken sorgulanacak hususların fazla olacağı kanısında değilim. Çıkan giden, öldürmeyeceğim diyen insana niye öldürmüyorsun ne aldın deminin hiç bir anlamı olduğu kanısında değilim esas olan o. Öldürmekten kişinin hayatına son vermekten vazgeçen bir insana niçin vazgeçtin demenin doğru bir soru olduğu kanısında değilim. 'Sen niye yanlıştan döndün' demek o sürece katkı sağlamaz, dolayısıyla büyük hedefe odaklanalım. O hedefe varırken bizi inciten ve üzen söylemler olabilir. Hassasiyetlerimizle uyum sağlamayan değerlendirmeler de olabilir ama o büyük hedef için tali noktalara takılmayalım. 'Onu demeyecektin' demeyelim" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Bakan Yazıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla söylemlere bu konuyla alakalı değerlendirmelere farklı bakışlar sorgulamalar olacak çoğulcu bir topluma ama o anlamda takılmayalım. Emin olun ki o sözcükleri tek tek irdeleyip değerlendirdiğimizde her birimizi inciten, kabul etmeyeceğimiz değerlendirmeler var olacak ama büyük hedefe odaklanalım, o doğru bir hedef. İnşallah, Türkiye bunu da başaracak."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: