TOBB Adana KGK Başkanı Özden:

 TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Esra Özden, Adana'nın büyüme stratejisinin dış ticaret üzerine kurgulanması gerektiğini belirtti.

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, Adana'nın büyüme stratejisinin dış ticaret üzerine kurgulanması gerektiğini belirtti. Özden, kent ekonomisinin durumuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, artan dış ticaretin kentte yatırımları, sanayi üretimini, istihdamı, tarım ve hizmet sektörünü birlikte büyüteceğini ifade etti. TOBB Adana KGK'nın yeni dönem faaliyetlerinin ağırlıklı olarak ihracatı artıracak aktivitelerden oluşacağını belirten Özden, kent ekonomisinin yeterince ihracat yapamamaktan dolayı tıkandığını kaydetti. Özden, sanayiciliği Adana'dan öğrenen Gaziantep'in geçen yılı 6,4 milyar dolar ihracatla kapattığını, aynı dönemde Adana'nın ise 1,8 milyar dolarlık dış satım gerçekleştirmiş olmasının kabul edilemez olduğunu bildirdi. Meslek odalarıyla işbirliği yaparak özellikle kadın girişimcileri ihracata yöneltmeye dönük faaliyetler gerçekleştireceklerini ifade eden Özden, şunları kaydetti: "Dış ticaret eğitimleri ve hedef ülkelere yönelik pazar araştırma çalışmalarını içeren projelere ağırlık vereceğiz. Adana'nın çok kısa sürede ihracatını iki katına çıkarabilme potansiyeli var. İç piyasaya üretim gerçekleştiren küçük desteklerle ihracatçı olabilecek firmalarımız var. Bu yıl bu firmalarımızı ihracatla tanıştırmamız gerekiyor. Kurul olarak biz bu sürece destek olmak istiyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: