Tobb Adana Kgk Başkanı Özden: "daha Fazla Gerginlik Kayıp Verdirir"

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, ülke gündemindeki olumsuz gelişmelerin herkeste gerginlik, mutsuzluk...

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, ülke gündemindeki olumsuz gelişmelerin herkeste gerginlik, mutsuzluk ve strese neden olduğunu, sürecin uzaması durumunda Türkiye’nin telafisi güç kayıplar yaşayacağını söyledi.

Kurul olarak düzenledikleri ‘Stres Yönetimi’ eğitiminin açılışında konuşan Özden, “Ülke olarak son derece kritik bir dönemden geçiyoruz. Taksim Gezi Parkı protestolarıyla başlayan eylemler, yaşadığımız Adana dahil Türkiye’nin birçok kentine yayıldı. Gelişmelerin sadece çevreci bir eylem olmadığını hepimiz biliyoruz. Çıkan olumsuz tablodan hükümetimizin, protestocuların, bizlerin özetle hepimizin ders çıkarmasını, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için koyduğumuz hedeflere bu olaylardan çıkardığımız kazanımlarla daha çağdaş, daha hızlı adımlarla yürünmesini arzu ediyoruz.Gerçekten gerildiğimiz, yorulduğumuz günler geçirdik. Bütün bu yaşananların işimize, evimize kısacası yaşamımıza etki etmediğini söylemek doğru olmaz. Stres yoğun günler geçiriyoruz. Birbirimizi daha çok sevmemiz, birbirimize daha fazla saygı göstermemiz gereken bir dönemden geçiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Eğitimci Hafize Kargı da stresle başa çıkmanın zor olmadığına vurgu yaparak, “Kişiler arası ilişkileri geliştirmek, sosyal aktivitelere daha fazla zaman ayırmak, düzenli egzersiz ve spor yapmak, dengeli beslenmek, kendinizle olumlu diyalog, gereksiz rekabetten kaçınmak, ağlamaktan çekinmemek stresi yok etmek için yeterli olur. Yanı sıra hayatın kontrolünün sizde olması, kendi gücünüze güvenmeniz gerekiyor” dedi.

TOBB Adana KGK’nın eğitim etkinlikleri kapsamında düzenlenen toplantıya Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Emine Nargile, Meclis Üyesi Sümer Şen, Adana KAGİD Başkanı Şebnem Akalın, Kurul üyeleri ve çok sayıda iş kadını katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: