TOBB Başkanı: Teşvik paketi, emeklerimizin takdir edildiğinin göstergesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından açıklanan...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından açıklanan teşvik paketinin ‘emeklerin takdir edildiğinin, devletin Türk özel sektörünün arkasında olduğunun en büyük göstergesi’ olduğunu söyledi.

Yeni Teşvik Sistemi TOBB’da düzenlenen toplantıda oda ve borsa başkanlarına anlatıldı. Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin 2011 yılını yüzde 8,5’luk rekor bir büyüme ile Çin ve Arjantin’den sonra dünyada en hızlı büyüyen üçüncü ülke olarak kapattığını ifade etti. "Bunu da Türk özel sektörü yaptı." diyen Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Özel tüketim ve yatırım harcamalarının büyümeye katkısı yüzde 9,5. Kamu harcama ve yatırımlarının katkısı ise binde 4’te kaldı. Dış ticaretin de büyümeye olumsuz etkisi azalmaya başladı. 2011’in ilk 9 ayında dış ticaretimiz büyümeyi yüzde 3,1 daraltırken, 2011 genelinde dış ticaretin daraltıcı etkisi yüzde 1,4’e geriledi. 2012’in ilk çeyreğindeki rekor ihracat düzeylerini de dikkate aldığımızda dış ticaretin 2012’de büyümeye olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz. Milli gelirimiz tarihinin en yüksek seviyesine çıkarak 772 milyar dolara, kişi başı gelirimiz 10 bin 444 dolara ulaştı. Bu süreçte sanayi sektörümüz de yüzde 9 oranında büyüyerek, ekonominin itici gücü oldu."

Türkiye’nin sağladığı büyümeyi; batısındaki ekonomik kriz ile öbür tarafındaki siyasi krize rağmen sağladığına dikka çeken Hisarcıklıoğlu, “Türkiye, bu ateş çemberinin tam ortasında yoluna devam ediyor. Türk özel sektörü üretiyor, istihdam sağlıyor, büyüyor, büyütüyor. Ben buradan tüm özel sektörümüze, sanayicilerimize, şirketlerimize teşekkür ediyorum. Büyük emek ve alın teri harcayan çalışanlarımıza, işçilerimize huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. İnanın her birine tek tek madalya taksak yeridir." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: