Tobb Etü’de Cern Ve Türkiye’nin Geleceği İle Higgs Bozonunun Gözlenmesi Konferansı

TOBB ETÜ’de “Cern ve Türkiye’nin Geleceği, Rutherford Deneyi, Mehmet Akif Ersoy, Higgs Bozonunun Gözlenmesi” konulu...

TOBB ETÜ’de “Cern ve Türkiye’nin Geleceği, Rutherford Deneyi, Mehmet Akif Ersoy, Higgs Bozonunun Gözlenmesi” konulu konferans verildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (ETÜ) “Cern ve Türkiye’nin Geleceği, Rutherford Deneyi, Mehmet Akif Ersoy, Higgs Bozonunun Gözlenmesi” konularında konferans verildi.

TOBB ETÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saleh Sultansoy ETÜ Sosyal Tesisleri’nde verdiği konferansta, “Temel parçacık fiziği hızlandırıcı teknolojisi alanlarında ve TOBB ETÜ’de yapılan çalışmaları, Mehmet Akif’in tabiriyle şu şekilde ifade edebiliriz. ‘Maddenin kudret-i zerriyesi’ Turkish Accelerator Complex (TAC) Super- Charm fabrikası sayesinde incelenecek. ‘Namütenahi Kudret’in ilk aşamasına ise TAC Proton Hızlandırıcısı sayesinde ulaşacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Sultansoy, 4 Temmuz günü Higgs Bozonunun gözlemlenmesi ile ilgili CERN'de gerçekleştirilen açıklamaya ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: