TOBB Genç Girişimciler Kurulu, Mersin Teknopark'ta

MERSİN (AA) -  TOBB Girişimciler Kurulu, girişimciliğe, genç girişimcilere verilen destekler odağında çalışmalar sürdüren Mersin Teknopark'ı ziyaret etti.

TOBB Girişimciler Kurulu, girişimciliğe, genç girişimcilere verilen destekler odağında çalışmalar sürdüren Mersin Teknopark'ı ziyaret etti. Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ufuk Maya, Başkan Yardımcısı Veysel Memiş ve kurul üyelerinin katıldığı toplantıda, teknopark ve firmalar hakkında bilgi verdi. Teknoparkların, bilgi, sermaye ve işgücünün işbirliğinin sağlandığı, teknolojik kaynakların kullanılarak, girişimcilere yenilikçi alanlara yapacakları yatırımlarda destek olunan yerler olduğunu belirten Durmaz, şunları kaydetti: "Değişik sektörlere yönelik özel ürünler, kapsamlı çözümler, aracılık ettiğimiz kaynaklarla inovatif girişimcilerin yanlarında olarak, ölüm vadisi sürecini sorunsuz atlatmaları için çalışıyoruz. Yasanın sağladığı avantajlarla yeni iş kurmak isteyen girişimcilere, kuruluş, proje, finansal, hukuki, tanıtım, reklam danışmanlıkları yanında pek çok konuda farkındalık ve bilgilendirme hizmeti veriyoruz. 300 civarında çalışan Ar-Ge personeliyle Mersin'in beyni konumunda olduğumuzu söyleyebiliriz. Çeşitli sektörlerde alanında uzman pek çok mühendisin çalıştığı Teknopark, özellikle yeni mezun genç girişimciler için bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Hem yönetimimiz hem de firmalarımızda oluşan tecrübenin çoğaltan etkisini değerlendirmek bizleri mutlu ediyor. Bu noktada TOBB Genç Girişimciler Kurulu ile aynı hedefe birlikte yürümek, sonuç odaklı çalışmalarımıza hız katacak ve katma değer sağlayacaktır." TOBB çatısı altında faaliyetlerini yürüten Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Maya da girişimin desteklendikçe büyüyen bir kavram olduğuna dikkati çekti. Türkiye'de birçok sivil toplum kuruluşu ve derneğinin girişimcilere destek vererek bu konuyla ilgili farkındalık yaratmaya çalışıldığını ifade eden Maya, bu konuda kurul olarak faydalı görüşmeler ve çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: