Tobb Ve Karaman Valiliği, ‘karaman Fen Lisesi’ Protokolünü İmzaladı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Karaman Fen Lisesi kompleksini, TOBB’un 60’ıncı yıl anısına yaptırdıklarını belirterek, “Bu...

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Karaman Fen Lisesi kompleksini, TOBB’un 60’ıncı yıl anısına yaptırdıklarını belirterek, “Bu kompleksin içerisinde 16 derslikli Fen Lisesi, 200 kişilik öğrenci yurdu, spor salonu ve öğretmen lojmanları olacak” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Karaman Valiliği, Karaman’a yapılacak Fen Lisesi kompleksinin protokolünü imzaladı. TOBB binasında gerçekleşen protokol, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Karaman Valisi Süleyman Kahraman arasında yapıldı. Karaman’a büyük bir Fen Lisesi kompleksi yaptırdıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, bu kompleksin içerisinde 16 derslikli Fen Lisesi, 200 kişilik öğrenci yurdu, spor salonu ve öğretmen lojmanlarının olacağını ifade etti. Bu Fen Lisesi kompleksini TOBB’un 60’ıncı yıl anısına yaptırdıklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Biz yönetim olarak, her ilimize bir ese kazandırma kararı aldık. Bizim için en büyük eser ise eğitime yapılan yatırımdır. Bu yüzde TOBB olarak 29 ilde okul ve okul kompleksi yaparken, 16 ildeki okul yapımına da katkı sağladık” dedi. Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

“İnşallah Karaman’a yapacağımız ve 1 yıl içerisinde tamamlayacağımız bu Fen Lisesi hem Karaman’a hem de ülkemize pırıl pırıl gençler kazandıracak. Bunu fazlasıyla hak eden Karaman, özel sektörü, ticareti, sanayisi ve tarımı çok kuvvetli bir şehir. Eğer bir şehir çevresinden güç alıyorsa o şehrin dinamikleri hem kendi hemşerilerine istihdam sağlıyor hem de çevre il ve ilçe insanlarına iş ve aş imkanı sağlıyor.”

Karaman Valisi Kahraman ise, bu Ramazan gününde büyük bir sevinç yaşadıklarını dile getirerek, “Ecdadımızın bize bıraktığı bu topraklar sadece savaşlarla bu günlere kalmadı. Atalarımız eğitimi, kültürü ve sanatı hayatın merkezine koyarak, kalemi kılıcın gölgesinde bırakmadılar. Karaman Fen Lisesi Karaman’ın kudretine kudret katacaktır” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: