TOBB'un AB Uyum Ziyaretleri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde devam eden Avrupa Birliği uyum ziyaretleri kapsamında Slovenya Ticaret ve Sanayi Odası Çevre Departmanı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde devam eden Avrupa Birliği uyum ziyaretleri kapsamında Slovenya Ticaret ve Sanayi Odası Çevre Departmanı Uzmanı Cera, Adana'da bir otomotiv firmasını gezdi.

Onatça Motorlu Araçlar AŞ'den yapılan açıklamaya göre, TOBB'un bünyesinde ülke genelindeki 25 ticaret odası vasıtası aracılığıyla 250 firmaya yapılacak ziyaretler, Türkiye'deki firmalarının Avrupa Birliği'ne uyum seviyesini belirleyecek.

Adana Ticaret Odası Dış Ticaret Şefi Burçin Teymen ile Slovenya Ticaret ve Sanayi Odası Çevre Departmanı Uzmanı Antonija Cerar'in, Toyota Onatça'yı ziyaret ederek, 3 saat süresince "çevre", "iş sağlığı, hijyeni ve güvenliği" ve "tüketicinin korunması" konularındaki uygulamaları incelediği belirtildi.

Reklam
Reklam

Toyota Onatça Genel Müdürü Cenap Gürel, ziyaret sırasında, "Çevre konusunda, 6 yıldır ISO14001 denetlemelerini başarı ile geçip sertifikasyonunu sürdüren firmamız 2 yıldır Türkiye'nin ilk ve tek Breeam çevre sertifikalı firması olma özelliğini taşıyor. Çevre faktörleri daha mimari proje esnasında dikkate alınan binamız, Breeam sertifikasını 'çok iyi' seviyede almayı hak etmiştir" ifadelerini kullandı.

Gürel, ayrıca, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın 2011 yılı başında uygulamaya koyduğu "bina enerji sınıfı" denetimlerinde, binalarının ilk kez "A sınıfı enerji kimlikli bina" olma özelliğini kazandığını bildirdi.

Yağmur kollektörlerinden, güneş enerjisi elektrik santrallerinden ve plaza bünyesindeki meyve bahçelerinden çok etkilendiği kaydedilen Antonija Cerar, ziyaret sırasında notlar aldığı ve fotoğraflar çektiği vurgulandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: